Linnéa Efraimsson: ”Inte gått som vi tänkt”

SHE är tillbaka efter landslagsuppehållet. För Kristianstads del återupptas säsongen med en viktig match i bottenstriden mot Boden. 
– Vi måste få ihop laget och gå in i handbollsbubblan nu, säger Linnéa Efraimsson.

KRISTIANSTAD HK-BODEN HANDBOLL • ONSDAG 19 DECEMBER 17.30 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

SHE är igång igen efter ett EM-uppehåll där Sverige slutade sexa. Ligan smygstartade i måndags när Skuru krossade Boden med 32–17. Under onsdagen spelas två matcher, bland annat Kristianstad mot Boden. 

– Det har varit ett väldigt långt uppehåll, det känns nästan som rekord. Nu ska det bli superroligt att köra igång igen, säger Linnéa Efraimsson.

Den 23-åriga högersexan kom till Kristianstad inför säsongen och blev ny lagkapten direkt – efter att Maja Hansson avbröt säsongen på grund av graviditet.

– Det var jätteroligt att jag blev lagkapten. Men det var speciellt att komma in som ny och bära det lasset direkt. Jag kände inte till spelarna sedan innan, men det har gått bra. Vi har delat upp det lite samtidigt som jag fått stöttning av Caroline Månsson och Maja Hansson.

Var det en omställning att bli lagkapten direkt?

– Ja, det var det väl. Men jag har inte agerat så annorlunda ändå. Jag säger vad jag tycker och tänker oavsett, och det var väl därför Ulf Schefvert tyckte att jag skulle bli kapten. Jag är positiv och stöttar spelarna, men jag har blivit lite mer lyhörd.

Efter nio matcher ligger Kristianstad näst sist i tabellen på tre poäng. Lagets enda seger hittills kom i september mot Skövde på bortaplan. 

– Det har verkligen inte gått som vi tänkt, men det är halva säsongen kvar. Vi har haft sju nya spelare i laget och trodde att vi skulle spela ihop oss snabbare. Det här uppehållet har varit betydelsefullt för laget. 

Har det varit skönt med ett uppehåll när det gått sämre i SHE?

– Både ja och nej. Vi fick ett litet uppsving i slutet när vi gick vidare i Challenge Cup och tog poäng mot Skara. Det hade varit skönt att köra på, men samtidigt behövde vi kanske ett uppehåll för att bygga på fysiken och spela ihop oss. 

Vad har ni pratat om att ni behöver göra bättre?

– Vi har pratat mycket om att göra jobbet. Ingen annan gör det åt oss. Vi måste tro och stötta varandra. Under bortamatchen i Kroatien klaffade allting och då är det som roligast att spela handboll. Om litar på varandra går det hur bra som helst. 

Kristianstad startar om säsongen med ett laddat bottenmöte. Boden kommer till Skåne och inför matchen skiljer det två poäng mellan lagen. 

– Det är en superviktig match för oss, både mentalt och placeringsmässigt. Vi ska bara vinna eftersom det är på hemmaplan. Boden har nog varit lite som oss. De har inte presterat som det var tänkt och hade också många nya spelare inför säsongen.

Under de närmaste veckorna väntar Skara, som också är inblandade i bottenstriden, och ännu ett möte med Boden på bortaplan.

– Det är viktiga matcher som kommer nu. Vi måste få ihop laget och gå in i handbollsbubblan. Vi ska köra på och försöka få med oss så många poäng som möjligt, avslutar Linnéa Efraimsson.

MARCUS HEED

Kristianstads fem senaste matcher

14 nov: Skara (b) 27–27
7 nov: Önnered (h) 21–30
25 okt: VästeråsIrsta (h) 21–22
21 okt: Skuru (b) 19–37
14 okt: Lugi (b) 22–24