Linus Nileskog: ”Segrarna kommer snart”

Lagen i Helsingborg Arena har tillsammans skrapat ihop till en seger på tolv försök. Därför kan söndagsmatchen mellan OV Helsingborg och Hammarby IF mycket väl utvecklas till en kamp.

– Vi ska ha näsan mot målet, springa och slita. Det behöver inte vara så vackert alla gånger, säger Linus Nileskog.

OV HELSINGBORG–HAMMARBY IF
SÖNDAG 8 OKTOBER 17.45
HELSINGBORG ARENA
SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE

Mittsexan Linus Nileskog har längtat efter att få spela i högsta serien sedan han klev upp i A-laget för sju år sedan. Sådana perspektiv hjälper till att hålla balansen när de grönklädda hittills mött bättre motstånd varje gång i Handbollsligan.

– Väldigt skönt att vara här men det är så klart inte så kul att förlora. Men segrarna kommer snart, vi behöver inte gräva ner oss när det är 26 matcher kvar.

Två uddamålsförluster, mot Lugi i premiären och Karlskrona senast skvallrar om att OV Helsingborg iallafall varit nära att spräcka poängnollan. Egentligen är det sak samma så länge förlustraden är intakt.

– Det kommer ju att bli en egen liten tabell för oss som ligger här nere, men vi har alla möjligheter. Vi visste så klart att det skulle bli tufft och i vissa matcher har vi inte haft mycket att säga till om. Men det är kul att det kommer en ny match snabbt efter förlusten mot Karlskrona, det är dags att vinna nu, säger Nileskog.

Ni har en erfaren tränare i Ulf ”Tubbi” Sivertsson. Vilka knappar trycker han på i det här läget?

– Man märker att han varit med länge. Han trycker mycket på att vi inte ska älta förlusterna. Vi går igenom matcherna men sen gäller det att gå vidare, med tätt matchande är det inte läge att bryta ihop. Han går in mycket på detaljer och vi är alltid väl förberedda.

Som mittsexa, hur märker du skillnaden mellan Handbollsligan och allsvenskan?

– Det är klart att allt går lite snabbare, jag möter större och starkare spelare. För min del gillar jag det, i allsvenskan är linjespelarna inte lika stora och då kan det bli ganska många dumma utvisningar.

Ni ligger sist i tabellen men samtidigt högt i effektiviteten på avslut från mittsex. Kan ni jobba för att få in bollen ännu oftare till linjen?

– Min roll är ju att fånga bollen och kasta in den i målet. Visst, det finns alltid mer att jobba men vi har ett spel där många spelare kan bidra. Oskar Hansson som styr och ställer är viktig för oss och vi har ett bra samarbete med inspelen.

FREDRIK HASSELGREN

Mittsexor i OV Helsingborg

Linus Nileskog, 9 mål
Oskar Cosmo, 4 mål
Jakob Ekström, 1 mål

Effektivitet på avslut från mittsex

HK Malmö, 86 procent
OV Helsingborg, 85 procent
Ystads IF, 79 procent
IFK Skövde, 78 procent
Ricoh HK, 75 procent
IFK Kristianstad, 70 procent
Eskilstuna Guif, 70 procent

Foto: Bildbyrån