Liaba: ”Har väntat på det här”

Efter en knackig inledning på våren har Alingsås HK varvat igång. Inte minst tack vare sitt norska nyförvärv Mishels Liaba som visat vägen offensivt.

ALINGSÅS HK-YSTADS IF
MÅNDAG 19 MARS, 19.00
ESTRAD ALINGSÅS
SÄNDS ÄVEN PÅ SPORTKANALEN OCH C MORE

Förvisso avslutade Alingsås grundserien med en förlust hemma mot Sävehof men ett glädjeämne för tränare Mikael Franzén var den fortsatt uppåtgående formkurvan hos hans nyförvärv från norska KolstadMishels Liaba

– Jag har kommit igång fint de senaste matcherna och känt mig allt bättre. Det är något jag verkligen väntat på, för jag har känt att jag har haft den nivån i mig men inte fått ut den riktigt. Så som jag spelar nu är så som jag spelat i Norge och jag har vetat om att nivån funnits i mig. Det tar tid med en ny liga och ett nytt lag, för vissa går det snabbare och för vissa lite långsammare, säger norrmannen.

Du har varit den som fått gå i bräschen i det offensiva spelet mot slutet, hur ser du på din roll i laget?

– Det är naturligt för mig sedan min tid i Kolstad där jag hade mer av en ledarroll. Så fungerar det i ett lag, alla måste bidra med dom kan bidra med och jag har mitt skott, exempelvis. Sedan träffar man bättre och sämre vissa matcher, inte ens Karabatic sätter tio på tio varje gång (skratt).

Förväntningarna från fans och motståndare skruvas upp nu när du spelar som du gör, känner du av det?

– Mest tycker jag det är skönt att få ett kvitto på att nivån finns i mig, och jag märker att det uppskattas. Det hade varit värre om man inte haft några förväntningar på mig alls, och i slutändan är det ingen som ställer högre krav på mig än vad jag själv gör.

Det är dags för ditt första svenska slutspel, hur känns det?

– Det blir något nytt för mig. Man kan säga mycket om Norge och slutspel där, men här i Sverige känns det mycket mer seriöst. Vi jobbade inte alls lika mycket med detaljer i Kolstad som vi gör i Alingsås, det är den stora skillnaden. Så ska det vara i ett slutspel också, fokus på detaljer.

Efter två möten lagen emellan i grundserien, har du hunnit skaffa dig en bild av Ystad?

– Det kommer bli tufft! Dom har både spets och bredd samt såklart en viss Kim Andersson som fortfarande är en “superstar”. Han har varit med i ett par slutspel genom åren och vet exakt vilka knappar han ska trycka på för att tagga igång. Det kommer bli en väldigt tuff kvartsfinal.

MARCUS LÖFSTRÖM

NORSKA SKYTTELIGAN GRUNDSERIEN

Stig Tore Moen Nilsen, IFK Kristianstad, 119
Mishels Liaba, Alingsås HK, 75
Jörgen Landgraff Vegsund, Ricoh HK, 63
Vetle Eck Aga, IK Sävehof, 45
Inge Aas Eriksen, IFK Kristianstad, 19

FOTO: BILDBYRÅN