Jönsson: ”Har utvecklat mitt försvarsspel”

Kvartsfinalen mellan Lugi och Redbergslid är fylld av lika delar ungdomlig entusiasm som rutin. Alfred Jönsson, 20, hoppas entusiasmen och rutinen är på Lugis sida.

LUGI HF-REDBERGSLIDS IK
MÅNDAG 19 MARS, 19.00
SPARBANKEN SKÅNE ARENA
SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE

När man frågar Alfred Jönsson hur läget är i laget, märks det att han börjat blanda in lite rutin i den ungdomliga entusiasmen.

– Vi mår bra just nu, har inga skador och hela laget tillgängliga.

Det är ju livsfarligt att säga så, hoppas du tar i trä när du gör det?

– Haha, ja inga problem, jag tog i en träbit här precis.

Jönsson var Lugis klart vassaste niometare under säsongen med sina 163 fullträffar men helt nöjd är han inte för det.

– Säsongen har varit bra men vissa matcher har varit lite sämre, där jag känner att jag borde nått en bättre nivå. Om det är något jag utvecklat så är det mitt försvarsspel, mycket tack vare att jag fått spela mycket där och fått mer rutin. Rutin ger också självsäkerhet och att man tar rätt beslut i de avgörande lägena.

Ni har hemmafördel mot Redbergslid men din tränare, Tomas Axnér, har antytt att det där med hemmafördel kanske inte alltid är så viktigt. Hur känner du själv?

– Jo men det är klart man vill ha en extra match hemma, med sina egna fans i ryggen och en bra ekonomisk möjlighet för klubben också. Förvisso har både vi och Redbergslid varit bra bortalag den här säsongen men får jag välja tar jag såklart hemmafördel.

Vad säger du om motståndet, Redbergslid?

– Dom spelar ett högt försvarsspel och har lyckats väldigt bra med det. Sedan har dom Tobias Thulin där bak som är jäkligt bra. Det finns bra spetskvalitet i RIK med just Thulin, Jonathan Carlsbogård och så vidare.

Just försvarsspelet är kanske det som skiljer er som lag mest, hur ser du på det?

– Så är det såklart. Vi fick möta Ystad i slutspelet förra året över fem matcher som också spelade så, och har överlag blivit bättre på att möta 3-3-försvar känner jag.

På förhand känns det som en väldigt jämn kvartsfinal, vad säger du själv?

– Jag håller med, vi får utgå från att det blir fem matcher och det kan mycket väl bli bara något mål som avgör varje gång. Den som får målvaktsspelet att stämma bäst tror jag tar det.

MARCUS LÖFSTRÖM

TRE SENASTE SÄSONGERNA MELLAN LUGI OCH REDBERGSLID

171226 Redbergslid – Lugi 30-30
171218 Lugi – Redbergslid 20-27
170205 Lugi – Redbergslid 32-27
161226 Redbergslid – Lugi 29-18
160313 Redbergslid – Lugi 17-26
151118 Lugi – Redbergslid 19-24

FOTO: BILDBYRÅN