Oscar Jensen: ”Ska inte vara enkelt”

Efter tre målvaktsskador kallades veteranen Oscar Jensen in i Ystads IF, hans sjätte Skåneklubb i karriären. Nu ska han hjälpa YIF till klubbens första serieseger sedan 1992.
– Snacket här går om seriesegern, säger Jensen som anslöt till laget nyligen.

YSTADS IF–IK SÄVEHOF
ONSDAG 3 MARS 19.00
SÄNDS PÅ CMORE

Kampen om seriesegern går in i sin absoluta slutspurt. På onsdagskvällen möts tabelltrean Ystads IF och ettan IK Sävehof. En match hemmalaget inte har råd att förlora.

– Det är en rolig match. Det blir sjukt inspirerande att möta Sävehof som har gått riktigt bra på senare tid, kommenterar Oscar Jensen, 38.

Burväktaren Jensen presenterades som YIF-spelare förra veckan. Det efter att Niklas Kraft, Erik Hvenfelt och Pontus Encrantz samtliga råkat ut för huvudskador.

– Allt har gått väldigt snabbt. Man blev inkastad rakt in i hetluften. Jag hann med två träningar innan jag startade mot Guif. Det har varit en väldigt speciell situation med alla hjärnskakningar, berättar Jensen som samtidigt hyllar sin nya förening:

– Jag kan säga att Ystad har gjort allt rätt. De har agerat superproffsigt och jag har fått all hjälp jag behöver. Inklusive målvaktsträning från Mattias Andersson. De vill mig väl.

Oscar Jensen har tidigare i karriären representerat Lugi, H43 Lund, HK Malmö och OV Helsingborg. Handbollsutbildningen fick han i KFUM Lundagård. Därmed är YIF hans sjätte Skåneklubb.

– Det är kul att ingå i en gemenskap igen. Det är något man har saknat under pandemin.

Du avslutade karriären förra året. Har det varit svårt att hitta tajmingen igen?

– Ja, bitvis har det varit frustrerande. Jag hade som du säger inte rört en boll på ett år. Men det ska inte vara enkelt. Då betyder det att vem som helst kan gå in och spela. Det är ändå elitidrott vi håller på med. Det gäller att ta små steg och bli varm i kläderna, menar Jensen som avslutade senaste matchen borta mot Alingsås med 34% i räddningar.

Ni förlorade med sex bollar i Estrad mot AHK. Din kommentar om er prestation?

– Det var en klen prestation av oss. Vi förlorade för många man mot man dueller. Det var en klar besvikelse och självrannsakan efteråt.

Vad sade ni till varandra?

– Att vi inte kom upp till den intensitet som behövs mot Alingsås. Det är ett skickligt lag.

Är det svårt som målvakt i ett nytt lag att etablera samarbeten med försvaret?

– Nja, just etablera samarbete är nog den enklaste biten. Ansvarsområden och uppdelningar har jag i ryggraden. Det är mer den egna positioneringen och tajmingen som är svårare. Man märker tydligt att det är färskvara.

Hur tror du det går i matchen mot Sävehof?

– Jag hoppas att vi kan steppa upp vår insats från förra matchen. Förhoppningsvis är vi nöjda i omklädningsrummet efter slutsignal. Har vi gjort en riktigt bra insats ska mycket till från Sävehof för att de ska vinna.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Foto: Bildbyrån