Kristian Svensson: ”Jag är oerhört revanschsugen”

IFK Skövde föll tungt borta mot Eskilstuna Guif sist. Inför måndagens match mot Sävehof vill nu västgötarna ta dubbel revansch. Dels för poängtappet i onsdags, men även för semifinaluttåget i våras mot Sävehof.
– Jag är oerhört revanschsugen, säger lagkaptenen Kristian Svensson.

IFK SKÖVDE–IK SÄVEHOF
MÅNDAG 23 SEPTEMBER 19.00
SÄNDS PÅ C MORE

IFK Skövde tillhörde bland fjolårets positiva överraskningar i Handbollsligan. Det förmodade mittenlaget slutade på en tredjeplats i serien och tog sig hela vägen till semifinal. Väl där tog dock det roliga slut och IK Sävehof slog ut Skövde med 3–1 i matcher.

Inför årets säsong bär Skövde på betydligt större förväntningar. Jonas Willes gäng tippades på fjärdeplats av tränarkåren på upptaktsträffen. Inledningsvis har man även motsvarat de förväntningarna, även om det blev förlust senast i Eskilstuna.

Inför måndagens möte med IK Sävehof valde Handbollsligan att ta ett snack med lagkapten Kristian Svensson.

Vad var det som gick snett senast mot Guif?

– Det var många parametrar. Vi fick ändå en hyfsad start tycker jag. Men ju längre den första halvleken led, desto mer av greppet tappade vi. Det kändes nästan som en vinst att leda med ett i paus, kommenterar Svensson och fortsätter:

– Vi kom före med ett par bollar i starten av andra halvlek, men sedan började det hagla tekniska fel och skottmissar. Det blev en alldeles för låg nivå för att vi skulle kunna knipa två poäng. Samtidigt körde de på och hade inget att förlora kändes det som. De vågade lite mer medan vi inte vågade alls mot slutet.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild mot Sävehof?

– Jag hoppas att det blir samma stämning i hallen som det var när säsongen tog slut i våras med mycket folk och bra atmosfär. Sävehof är ett tufft lag så jag förväntar mig en jämn batalj. Jag skulle kanske inte säga att det är något derby, men visst finns det något speciellt mellan Skövde och Sävehof. Jag tror det kan bero på att det är två bra ungdomsorganisationer. Jag minns själv hur man mötte Sävehof genom åldrarna.

Hur revanschsugna är ni sen i fjol?

– Jag är oerhört revanschsugen. Dels för den semifinalförlusten men också för vår föregående match. Vi vill upp på hästen igen.

Vad kan ni ta med er från er fjolårssäsong?

– Vi kan ta med oss mycket. Vi tog ett rätt stort steg framåt både spelmässigt och föreningsmässigt. Nu är det nya spelare som ska integreras och vi ska fortsätta finputsa på försvarsspelet. Men känslan som vi hittade i slutspelet ska vi ta med oss, det är bara några små taktiska saker som vi vill göra annorlunda.

Du kamperar ihop med Jack Thurin på högernio. Hur skulle du beskriva honom som lagkamrat och spelare?

– Jack som handbollsspelare är en spelare med en underbart stor potential. Han gör det bra redan nu men det finns mer i honom. Som person känns han nästan äldre än mig, haha. Han är oerhört varmhjärtad och mogen. En fantastisk kille på och utanför plan.

Ni överraskade på många i fjol. Nu har ni det svåra andra året framför er. Vad tycker du känns som en rimlig målsättning?

– Det är tråkigt att säga men vi vill uppåt och sluta trea eller högre i serien. Vi vill spänna bågen och ha något att jobba mot. Men sen visade Sävehof i våras att vad som helst kan hända i ett slutspel ändå.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Intern skytteliga i Handbollsligan för IFK Skövde och IK Sävehof

IFK Skövde:

1. Jack Thurin, 18 mål
2. Kristian Svensson, 13
3. Rasmus Wremer, 12
3. Richard Hanisch, 12
5. Dan Beck Hansen, 11

IK Sävehof:

1. Sebastian Karlsson, 19
2. Gzim Salihi, 15
2. Jonathan Edvardsson, 15
4. William Bogojevic, 14
5. Adam Blanche, 9