Klart med premiäromgångarna i Handbollsligan

Vecka 37 är planen att dra igång Handbollsligan och Svenska Handbollförbundets tävlingsavdelning har nu presenterat de två första omgångarna. 

Handbollsligan innehåller kommande säsong 15 lag då HK Aranäs flyttats upp från allsvenskan och inget lag åkte ut Handbollsligan då serien inte han färdigspelat innan covid-19 slog till och avslutade säsongen.

Nykomlingen ställs mot mesta mästaren Redbergslids IK på bortaplan i premiären, samtidigt som det även spelas andra matcher av derbykaraktär som HK Malmö mot IFK Kristianstad och IFK Skövde mot Alingsås HK i den första omgången.

Exakta datum och matchtider fastställs inom kort. Arbetet med resterande spelschema för hela grundserien pågår och presenteras nästa vecka.

– Vi har en tät och bra dialog med Svenska Handbollförbundet och vi planerar start vecka 37 samtidigt som vi följer utvecklingen i samhället myndigheternas rekommendationer. Skulle det av olika anledningar inte vara genomförbart då har vi reservplaner, men som läget är just nu räknar vi med start i september, säger Peter Gentzel, vd för Svensk Elithandboll AB.

– Handbollsligan är den serie som enligt planeringen ska inleda vår tävlingssäsong. Det har varit ett utmanande pussel att få ihop schemat för alla omgångar, men vi tycker att slutresultatet har blivit bra. Föreningarna kommer nu att få ut hela programmen för att tidsätta sina hemmamatcher. Därefter kommer vi att fokusera på att i snabb takt få ut våra allsvenska serier och samtliga ettor, säger Adam Engström, tävlingschef på Svenska Handbollförbundet.

OMGÅNG 1 (VECKA 37)

IFK Ystads HK–Eskilstuna Guif
Redbergslids IK–HK Aranäs
Önnereds HK–Lugi HF
HK Malmö–IFK Kristianstad
Ystads IF HF–HK Varberg
IF Hallby HK–IK Sävehof
IFK Skövde–Alingsås HK
OV Helsingborg HK spelar inte

OMGÅNG 2

Alingsås HK–IF Hallby HK
IK Sävehof–Ystads IF HF
HK Varberg–HK Malmö
IFK Kristianstad–Önnereds HK
Lugi HF–Redbergslids IK
OV Helsingborg HK–IFK Ystads HK
Eskilstuna Guif–IFK Skövde HK
HK Aranäs spelar inte

Foto: Bildbyrån