Sundholm klar för Skara

Skara HF plockar in den värmländska vänstersexan Linnea Sundholm inför kommande säsong. 23-åringen kommer från IF Hellton Karlstad och har skrivit på ett tvåårskontrakt. 

Linnea Sundholm (bilden) anslöt till Hellton från moderklubben Forshaga som elvaåring och spelade med Karlstadsklubben i SHE, men var också med att ramla ur allsvenskan i våras. 

Nu blir det SHE-spel igen – i Skara HF. 

– Jag vill fortsätta utveckla mig som handbollsspelare och satsa fullt ut de närmaste åren. Ida Holm, som kom till Skara HF inför förra säsongen, är en viktig anledning till val av klubb. Ida och jag har följts åt i Hellton sen vi var små. Hon har haft så mycket gott att säga om Skara HF och det ska bli kul att återknyta kontakten med henne på handbollsplanen, säger Sundholm till Skaras webbplats.

Nya tränaren Magnus Frisk:

– Det känns bra att få ytterligare en vänsterhänt kantspelare och Linnea har stora förutsättningar att utvecklas i klubben. Hon har goda ambitioner med sitt handbollsspel och har senaste säsongen i Hellton visat att hon vill vidare i sin utveckling. Det är en spelare som är duktig på att förvalta sina lägen i kantspelet och har god kapacitet som försvarsspelare.

Samtidigt står det klart att 19-åriga målvakten Christina Lövgren Hallberg lämnar Skara HF för allsvenska Hallby.

• • •

I Boden Handboll kan det också bli nytt. Danska spelmotorn Anna Neel Jensen kommer till Boden för provträning i juli och är båda parterna nöjda väntar ett 1+1-årskontrakt. Hon kommer närmast från Köpenhamnsklubben BK Ydun i division 2. 

Foto: Bildbyrån