Jonathan Edvardsson: ”Det var otroligt roligt att se”

De regerande mästarna IK Sävehof går som tåget i Champions League. Inför onsdagens match mot IF Hallby tog Handbollsligan ett snack med lagkaptenen Jonathan Edvardsson om vad det är som har stämt så bra för Partillelaget, samt om målsättningen blir en annan efter tre inledande segrar i gruppspelet.

– Vi ser det mest som en lärorik resa. Men ju längre vi går desto mer lär vi oss, berättar Edvardsson lättsamt.

IK SÄVEHOF–IF HALLBY ONSDAG 2 OKTOBER 19.00
SÄNDS PÅ C MORE

Jonathan Edvardsson har likt sitt IK Sävehof inlett säsongen strålande. Det som började med Jonas Larholms tränaravhopp har nu blivit full pott i Champions League-gruppspelet och fem poäng i serien.

– Det har skett lite saker ja. Jag tycker verkligen vi har hittat varandra mer och med och går in till ett möte med Hallby med en bra känsla. Vi ska ta med oss den härliga och goa stämningen i laget efter Sporting-vinsten, berättar Edvardsson.

Sävehof inledde Europaspelet med seger borta mot de finska mästarna Riihimäki Cocks. Sedan dess har man följt upp de två premiärpoängen med ytterligare två triumfer. Först Eurofarm Rabotnik från Nordmakedonien och närmast Sporting från Portugal.

Vad är det som har stämt för er i Europaspelet?

–  Jag tror det är att vi ser Champions League som en lärorik resa. Vi har ett ungt och hungrigt lag vilket präglar matcherna. Vi har hela tiden trott på det och velat vinna. Sedan har vi även ett par individuella prestationer som är vassa.

Hur viktigt var det att ta två poäng mot Sporting senast?

– Det var två goa poäng att ta. Men det är många viktiga matcher kvar i gruppspelet och det gäller först att fokusera på Hallby på onsdag.

Har ni någon utpräglad målsättning nu efter tre raka segrar i CL?

– Det är som vi sa inför säsongen. Vi ser det mest som en lärorik resa. Men ju längre vi går desto mer lär vi oss. Vi är ett hungrigt gäng som kommer gå för vinst i varje match.

I senaste matchen mot Sporting tvingades högernian Gzim Salihi kliva av med en skadad hand. Ersättaren Emil Berlin (18 år) tog för sig i andra halvlek och gjorde totalt tre mål i segern.

– Det var fantastiskt roligt att se. Det är många unga i laget som börjar att ta plats, både på träning och på match. Det är ett tecken på att ungdomsverksamheten gör något bra. Det var starkt av Emil att ersätta Gzim på det viset, fortsätter Edvardsson.

Själv leder Edvardsson MEP-ligan i Sävehof i Handbollsligan och blev målbäst med sex fullträffar mot Sporting. Ingen dålig start på hösten för 22-åringen.

– Jag har fått mer ansvar vilket är roligt. Det gäller att göra bra av det. Sen vill vi alltid ha bättre resultat och ligga högre upp i tabellen. Men vi får se till att vinna imorgon, säger Edvardsson gällande sin egen och Sävehofs inledning och poängskörd i serien.

Vad är det som har funkat spelmässigt tycker du?

– Vi har fått igång ett bra samarbete med målvakterna. Försvarsmässigt kan vi justera lite, beroende på vilka vi möter. Vår disciplin framåt har också sett bra ut, inte minst mot Sporting senast.

På onsdagskvällen väntar match mot Hallby. Hur går tankarna?

– Vi mötte dem på försäsongen och vet om att de är duktiga. De är hungriga och behöver ta poäng. De var nära att knipa segern mot Önnered sist. För oss gäller det främst att fortsätta vi med vårt disciplinerade anfallsspel framåt.

OLOF THYRELIUS ERICSON

IK Sävehofs MEP-liga

1) Jonathan Edvardsson, 15,44
2) Gzim Salihi, 13,07
3) William Bogojevic, 12,23
4) Sebastian Karlsson, 9,80
5) Adam Blanche, 6,41