Johanna Forsberg: ”Kan inte ställa ut skorna”

Landslagsuppehållet är över och SHE:s tredje omgång stundar. På onsdagskvällen tar regerande mästarna IK Sävehof emot Skövde HF i Partille Arena. SHE tog ett snack med landslagsspelaren Johanna Forsberg som delar med sig av sina tankar inför matchen.
– Vi är taggade och ser fram emot en tuff kamp i Partille, säger Forsberg.

IK SÄVEHOF–SKÖVDE HF • ONSDAG 2 OKTOBER 19.45 • SÄNDS PÅ CMORE

IK Sävehofs Johanna Forsberg var en av fem SHE-spelare med på förra veckans landslagssamling i Nyköping och portugisiska Tondela. EM-kvalet inleddes med två vinster mot Nordmakedonien och Portugal, varav Forsberg spelade den senare.

– Det var jättekul att vara med. Det är lärorikt och roligt, man får verkligen mersmak, säger Forsberg efter tisdagens träning i Partille.

Är det extra inspirerande att spela landskamper jämfört med klubblagsmatcher?

– Det är kul att spela handboll oavsett om det är i landslag eller i klubblag. Ett slutspel i SHE kan vara lika roligt som en landskamp. Men det klart att den blågula tröjan väger lite tyngre än den svartgula, fortsätter Forsberg.

Nästa landslagsuttagning är den 22 oktober, då VM-truppen till Japan tas ut. När Johanna Forsberg får frågan hur hon ser på sina chanser att bli uttagen väljer hon att inte bygga upp några förväntningar.

– Det är klart att det hade varit jättekul men jag har två väldigt duktiga linjespelare (Anna Lagerquist, Linn Blohm) framför mig. Jag förväntar mig ingen startplats just nu.

Sävehof har inlett SHE med tre poäng av fyra, och kommer närmast från en oavgjord och inte minst underhållande match mot BK Heid.

– Det är alltid tuffa och roliga matcher mot Heid. Vi gjorde både bra och mindre bra saker i den matchen. Vi kom till bra lägen men Miranda Nasser i målet hade en riktigt bra dag. Vi släppte in Heid i matchen när vi inte satte våra lägen. Men de ska ha en eloge för att de kom tillbaka. Vi fick med oss en poäng och det ska vi vara nöjda med.

Nu väntar möte med Skövde HF på onsdagskvällen. Hur går tankarna?

– Det ska bli jättekul att spela med Sävehof igen. Vi är taggade och ser fram emot en tuff kamp i Partille. Skövde har ett ganska ungt lag med duktiga spelare i Johanna Flygelholm och Hanna Edvardsson. Vi kan inte ställa ut skorna utan måste vara fullt fokuserade.

Förutom fortsatt spel i SHE under hösten drar även Champions League-spelet igång snart för IK Sävehof. De svenska mästarna lottades in i grupp D tillsammans med bland annat Györi. Det är just de regerande CL-mästarna Sävehof ställs emot i gruppspelets premiärmatch.

– Vi fokuserar på en match i taget i Europaspelet. Vi kommer försöka göra så bra vi kan men det är en tuff grupp med tuffa lag. Men det ska bli otroligt kul att spela internationell klubblagshandboll igen, det är otroligt givande.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Sävehofs spelschema under oktober

2 oktober: Skövde HF (h)
6 oktober: Györ (b)
10 oktober: Boden Handboll (b)
13 oktober: Krim Mercator (h)
16 oktober: VästeråsIrsta (b)
20 oktober: Banik Most (b)
24 oktober: Skara HF (h)
30 oktober: GT Söder (b)