Hugo Stuivers: “Målet är slutspel”

HK Malmö har imponerat i starten av Handbollsligan. Den fina inledningen har fått mittsexan Hugo Stuivers att njuta av tillvaron.

– Jag tycker att det har varit riktigt roligt, säger 22-åringen.

HK MALMÖ–ESKILSTUNA GUIF
SÖNDAG 8 OKTOBER 16.30
SÄNDS PÅ HANDBOLLSLIGAN LIVE

Efter en tuff start på tävlingssäsongen i Svenska cupen har HK Malmö växlat upp i seriespelet och på fyra matcher har man tagit fem poäng. För mittsexan Hugo Stuivers har det hittills blivit sju mål och 22-åringen har njutit av starten.

– Jag tycker att det har varit riktigt roligt. Vårt lag har kommit igång rejält nu. Vi hade det lite tufft i Svenska cupen men det känns som att det kanske gjorde oss starkare. Vi fokuserar och det känns som att vi har gjort en tydligare plan nu inför varje match så det är bara en riktigt skön känsla, säger Stuivers som nu gör sin andra säsong i Malmö.

Hans karriär startade i IFK Skövde och därefter har han även representerat Torslanda och Amo innan han inför fjolårssäsongen anslöt till Malmö.

Hur långt tror du att ni kan nå den här säsongen?

– Vårt mål för oss hela laget är ju ändå att vi ska nå slutspel och sedan vart det hamnar bryr vi oss egentligen inte jättemycket om. Vi vill självklart vinna så många matcher som vi kan men målet är slutspel och att ta sig så långt som möjligt, menar Stuivers som är revanschsugen efter förra säsongens missade slutspel.

Det är en känsla av harmoni och målmedvetenhet som råder i Malmös spelargrupp. På positionen som mittsexa konkurrerar Stuivers med lagkamraten Max Santos. En konkurrenssituation han trivs med och även tror är positivt för laget.

– Jag tycker att vi förgyller varandra rätt bra. Max är ändå lite större och lite starkare. Jag kanske är lite snabbare i sidled så matcher där han kanske inte får träff får jag träff samtidigt som vi båda utgör ett väldigt bra trea-par tillsammans så situationen med mig och Max tycker jag känns jättebra. Vi är riktigt bra vänner så vi trivs jättebra med varandra, berättar Stuivers.

Trivs du i Malmö?

– Jag trivs jättebra i Malmö, en jättefin stad. Det känns som att laget verkligen välkomnar en och även tränarna och alla runt om och jag och min sambo har kommit till ett jättefint område så det gör jag absolut.

Hur ser du på kommande motståndet Eskilstuna Guif?

– Ett lag som har en hög högstanivå. De har ju levererat lite upp och ner nu men de har en väldigt bra målvakt, säger Stuivers om Eskilstuna Guif vars målvakt ligger i toppen av målvaktsligan efter de första omgångarna.

Att fortsätta på samma spår och utnyttja stödet från hemmapubliken tror Stuivers blir viktigt i helgens drabbning.

– Om vi är lika tydliga med det vi gjort och lägger upp en bra plan så har jag en bra känsla. Vi har ändå sagt att i vår hemmaborg här i Baltiska Hallen är vi starka så vi ska göra allt för att ta två poäng.

Matchen mellan HK Malmö och Eskilstuna Guif har avkast 16:30 på söndag.

SIXTEN ÖSTBÄCK

Foto: Bildbyrån