Här är säsongen 14 lagkaptener i Handbollsligan

14 klubbar – 14 lagkaptener. Här är spelarna ska leda sina lag i jakten på de åtta slutspelsplatserna. 

Det är många rutinerade rävar som bär bindeln på högerarmen. Flera av dem har landslagsmeriter, erfarenhet från spel i utlandet eller tvåsiffrigt antal säsonger i Handbollsligan.

Mest rutinerad av alla kaptener är Fredrik Petersen (bilden), som bland annat har guld från U21-VM, Champions League, klubblags-VM, EHF-cupen och danska ligan samt OS-silver som höjdpunkt från sina 157 A-landskamper. Inför den här säsongen har han lämnat SM-finalisten HK Malmö för att representera sin moderklubb, nykomlingen IFK Ystad. Petersen har tidigare, apropå rutinerad räv, varit lagkapten i Füchse Berlin.

Även i Hammarby är det en ny spelare som bär kaptensbindeln. I går bestämde klubben att Gunnar Pettersson tar över bindeln från Patrik Fahlgren. Förra säsongens skyttekung och MVP i Handbollsligan kommer visserligen att fortsätta spela, men samtidigt vara tränare tillsammans med Erik Larholm.

Klart yngst av alla lagkaptener är Jonathan Edvardsson. Den 21-åringe spelfördelaren tog redan under vårsäsongen över kaptensbindeln i IK Sävehof.

HANDBOLLSLIGANS LAGKAPTENER 2018/19
AIK:
Jesper Linnéll
Alingsås HK: Johan Nilsson
Eskilstuna Guif: Mathias Tholin
Hammarby IF: Gunnar Pettersson
HIF Karlskrona: Nicklas Grundsten
IFK Kristianstad: Olafur Gudmundsson
Lugi HF: Anders Hallberg
HK Malmö: Robert Månsson
Redbergslids IK: Tobias Johansson
IFK Skövde: Kristian Svensson
IK Sävehof: Jonathan Edvardsson
IFK Ystad: Fredrik Petersen
Ystads IF: Alexander Borgstedt
Önnereds HK: Rasmus Just

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån