Fyra SHE-lag spelar i europacuperna

Fyra lag kommer representera Sverige och SHE i europaspelet kommande säsong. Dessa är IK Sävehof, H65 Höör, Boden Handboll och Kristianstad HK.

Det är alla tre europeiska cuper det handlar om när man tittar närmare på de lag som bär svensk flagg utanför landets gränser till hösten. I Champions League kliver såklart de regerande svenska mästarna IK Sävehof in, och man gör det i en grupp med flera gamla bekanta.

Sävehof har nämligen lottats in i grupp B, där de övriga lagen är Köpenhamn, Brest Bretagne och Rostov-Don. I franska Brest Bretagne spelar från och med den här säsongen nämligen de före detta Sävehof-spelarna Bella Gulldén samt Filippa Idéhn. Men även i Köpenhamn stöter Sävehof på kända namn från förr. Johanna Bundsen, Linn Blohm samt Jenny Alm spelar som bekant alla hos danskarna.

Silvermedaljörerna H65 Höör kliver in i spel i EHF-cupens första kvalomgång den 8 september med hemmamatch mot Lokomotiv Zagreb. Returen spelas i Zagreb en vecka senare.

Slutligen kan vi se fram emot Kristianstads och Bodens öden och äventyr i Challenge Cup. Man kliver in i tredje rundan och dubbelmöte mot kroatiska ZRK Bjelovar stundar för Kristianstad, där Bjelovar inleder hemma den 10–11 november och mötet avgörs den 17–18 november. Boden å sin sida spelar mot slovenskt motstånd, ZRK Z’Dezele Celje. Matcherna spelas båda i Boden och det den 17 och 18 november.