Historisk satsning av C More och Sportkanalen

C More och Sportkanalen storsatsar på svensk handboll den här säsongen. Bland annat visar man hela 50 matcher från SHE, damernas handbollsliga, fler än vad någon tv-kanal visat tidigare.

C More och Sportkanalen fortsätter sin satsning på svensk handboll. Till den här säsongen ökar antalet matcher linjärt och totalt kommer hela 50 matcher visas från damernas SHE och 80 matcher från herrarnas Handbollsligan. Samtliga matcher från Handbollsligan kan streamas på cmore.se.

– C More har ju i åtskilliga år kunnat erbjuda sändningar från samtliga matcher i Handbollsligan till våra tittare. Att vi nu dessutom markant utökar antalet sändningar från SHE är jätteroligt. Handboll är en häftig tv-sport och det kommer vi frekvent kunna visa den kommande säsongen, säger Jens Tolgraven, handbollsproducent på C More.

Antalet matcher är flest någonsin både när det gäller damer och herrar.

– Det är mycket glädjande med den utökade satsningen på SHE och damhandbollen. Tillsammans med de matcherna från Handbollsligan är förutsättningarna för alla handbollsintresserade att följa svensk topphandboll bättre än någonsin tidigare, säger Peter Gentzel, vd för Svensk Elithandboll.

Ny expert, tillsammans med Jennie Linnéll, blir tidigare Bundesligaproffset Charlie Sjöstrand. Sjöstrand kommer att jobba med både SHE och Handbollsligan, medan Linnéll, som spelar i SHE, bara kommer att vara expert i Handbollsligans sändningar.

– Vi är oerhört glada att kunna knyta Charlie Sjöstrand till vårt stall. Han har en gedigen erfarenhet med både SM-guld och proffsspel. Därtill är han frispråkig och utrustad med en stor dos integritet. Charlie har redan tv-vana och känns trygg i sin roll som vass expertkommentator. Charlie Sjöstrand och Jennie Linnéll utgör en högkompetent expertduo den kommande säsongen, säger Jens Tolgraven.

Sjöstrand, som just nu är långtidsskadad, är väldigt glad över att få jobba med svensk handboll som expert.

– Det är en ny och väldigt spännande roll för mig. Det känns kul att vara en del av C Mores och TV4:s stora satsning på svensk handboll, säger Sjöstrand.

Handbollsligan har premiär 5 september, när svenska mästaren Kristianstad tar emot Önnered. SHE har premiär 12 september när Skuru möter H65 Höör.

Handbollssändningarna i Sportkanalen och på C More:

Programledare: Marika Eriksson
Kommentatorer: Peter Backe och Daniel Kristiansson
Experter: Charlie Sjöstrand och Jennie Linnéll

Foto: Bildbyrån
Bildtext: Charlie Sjöstrand och Jennie Linnéll kommer agera expertkommentatorer under handbollssändningarna i Sportkanalen och C More.