Handbollsligan fortsätter som dubbelserie

Svenska Handbollförbundets tävlingskommitté (TK) har beslutat att Handbollsligan ska fortsätta att spelas som en dubbelmötesserie. Poolspelet återinförs alltså inte.

Föreningen Svensk Elithandboll Herr har inkommit med en önskan om att till säsongen 2021-2022 inte återinföra poolspelet i Handbollsligan. Det pågående arbetet med terminplaneringen för säsongen har också visat att ligaspel i en dubbelmötesserie passar bra.

-TK hade inget att invända mot att behålla spel med dubbelmöten. Det är sportsligt rättvist och gör förutsättningarna i serien logiska, säger tävlingschef Adam Engström.

Arbetet med att slutföra förberedelserna för säsongen 2021-2022 pågår för fullt. Den så kallade terminplanen – där datum för seriespel, övriga tävlingar och annan viktig verksamhet förs in – har börjat närma sig sin slutgiltiga form.

Vid sitt senaste ordinarie TK-möte granskades en version av terminplanen där en Handbollsliga med 26 omgångar hade ritats in. Planeringen för säsongen 2021-2022 kommer nu att granskas ytterligare i SHF:s arbetsgrupp för terminplanen. Den kommer sedan att finjusteras fram till vårens tävlingskonferens som TK genomför tillsammans med distrikten.

Kommande vecka kommer SHF att presentera mer information om tävlingsstrukturen för svenska cupen.

Foto: Bildbyrån