Felix Möller: ”Vi är favoriter”

Seriesegrarna IK Sävehof kliver in i SM-slutspelet på fredagskvällen med stort självförtroende. Unge Felix Möller räds inte favoritskapet i kvartsfinalsserien mot Eskilstuna Guif.
– Vi är ödmjuka inför uppgiften och tror på vår idé, säger linjespelaren inför den första kvartsfinalen.

IK SÄVEHOF–ESKILSTUNA GUIF
FREDAG 19 MARS 18.00
SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

Det råder harmoni i IK Sävehofs spelartrupp. Partillelaget slutade först i grundserietabellen och säkrade därmed Europacupspel nästa säsong.

Nu är siktet inställt på klubbens sjunde SM-guld på herrsidan. 01:an Felix Möller är född in i gulsvart och är förväntansfull inför sitt första slutspel.

– Det ska bli väldigt roligt. Man känner lite ”äntligen”, säger den egna produkten som slutade på en femteplats i Sävehofs interna MEP-liga i grundserien.

Hur har träningarna sett ut sedan seriesegern?

– Det har varit lite allt möjligt. Vi har sprungit lite mer och haft några tuffare träningar. Vi har kikat lite på vårt tryck i uppspelen. Men sen har det varit mycket tävlingar också vilket är kul.

Vinner du?

– Ah, skulle nog säga 50/50 där.

Med 42 poäng av 66 möjliga tog IK Sävehof hem seriesegern i Handbollsligan. Felix Möller menar att laget alltid hade kapaciteten att sluta först. Men det var först på vårsäsongen som man bevisade det för sig själva.

– Då visade vi hur bra vi egentligen är. Därför blev jag inte lika förvånad att vi vann grundserien. Men i början såg det inte alls lika bra ut.

Ni har ett stort favoritskap på er inför kvartsfinalsserien mot Eskilstuna Guif. Dina tankar om det?

– Vi har slagit i underläge hela säsongen. Men nu när vi har visat hur bra vi är så går vi in som favoriter. Det är inget vi är rädda för. Vi kommer vara lika taggade ändå. Vi är ödmjuka inför uppgiften och tror på vår idé.

Din lagkamrat Elias Ellefsen Á Skipagøtu tog nyligen hem priset Månadens spel för den spektakulära framspelningen till dig. Hur är Elias att spela med? Kommer dem passarna på träning också?

– Ja, det kan komma när man minst anar det. Det gäller att vara beredd kan man lugnt säga. Det är en fantastisk spelare som gör det där lilla extra. Han är extremt rolig att spela med.

Elias spelade förra veckan A-landslagshandboll för sitt Färöarna. Är du avundsjuk?

– Nej, det är jättekul för Elias att spela i det riktiga landslaget. Jag är glad för hans skull. Men jag minns när jag mötte han med U-landslaget i Scandinavium i European Open. Då fick vi stryk av dem vilket fortfarande sitter i. Det har man inte släppt.

Felix Möller är bror till Simon Möller, målvakt i Sävehof samt son till Peter Möller, tidigare guldhjälte för Partilleklubben och före detta Tysklandsproffs.

Du och Simon förlängde era kontrakt med Sävehof samtidigt. Kommer ni i paket?

– Haha, det kan man tro. Det är jättekul att ha brorsan i laget. Jag kan alltid ställa frågor till honom och snacka gött. Sen säger han till om jag slarvar bakåt. Och är vi oense om något är det bara att ta upp det. Det är en trygghet.

Du spelar på samma position som din far. Vilka tips ger Peter dig?

– Det är mycket småsituationer och hur jag ska klara av de bättre. Han kommer alltid med lite små tricks. Då gäller det att lyssna.

Tvingar han dig att se gamla VHS-band?

– Ja, dem får man kolla på då och då. Framför allt när de spelade Champions League mot storlag som Kiel. Sen hoppas jag ju att det kommer vara en själv en dag.

I grundserien vann Sävehof båda sina möten med Eskilstuna Guif. Men precis som Partillelaget kommer fredagens gäster formstarka efter en stark avslutning på grundserien.

– Vi har en tydlig spelidé och gillar att trycka mycket. Tillsammans med ett bra försvarsspel gör det oss till favoriter.

Guifs stora anfallshot stavas Eric Johansson & Erik Persson. Sammanlagt stod de för makalösa 192 mål i grundserien.

– Det gäller att inte vara passiva mot dem två. De har ett väldigt bra skott. Men även Marcus Ekman i mitten på nio meter är snabb och lurig. Men vi ska köra på vårat. Förhoppningsvis ska det gå vägen.

Ni siktar mot SM-guld?

– Ja. Det är vår målsättning. Vi ska in och kriga, avslutar Möller.

OLOF THYRELIUS ERICSON

KVARTSFINAL 1

19 mars: IK Sävehof–Eskilstuna Guif
25 mars: Eskilstuna Guif–IK Sävehof
28 mars: IK Sävehof–Eskilstuna Guif
Ev 1 april: Eskilstuna Guif–IK Sävehof
Ev 6 april: IK Sävehof–Eskilstuna Guif

Foto: Bildbyrån