Pontus Mellegård: ”Gått dit sen jag var liten”

Det stundar en speciell annandag för Redbergslids IK. För sista gången spelar laget hemma i Lisebergshallen. Handbollsligan tog ett snack med Pontus Mellegård som berättar om känslorna inför matchen mot IFK Ystad. 

REDBERGSLIDS IK-IFK YSTAD
ONSDAG 26 DECEMBER 13.00
SÄNDS ÄVEN PÅ CMORE PLAY

En match utöver det vanliga. Det är vad som väntar Redbergslids IK på annandagen när de springer ut på Lisebergshallens golv en sista gång. Laget är i god form. Senast blev det vinst borta mot IFK Ystad med slutsiffrorna 29–25.

– Vi var bra i alla delar av vårt spel förutom sex-mot-fem spelet, berättar mittnian Pontus Mellegård till Handbollsligan. 

27-åringen Pontus Mellegårds höst har inte varit optimal. Först trampade han sönder sin häl dagarna innan säsongsstarten. Sedan har han störts av sjukdomar och småskador som skadat hans rytm och kontinuitet. 

– Jag hade förhoppningar om att få spela mer och vara friskare, säger han. Jag känner att det är några matcher där jag har hittat rätt men det är alldeles för lite och för sällan. 

Nu möts RIK och IFK Ystad igen. Gästerna kommer revanschsugna till Göteborg och är i stort poängbehov i sin jakt på slutspel. För RIK handlar det om att fortsätta på den inslagna vägen och avancera ytterligare i tabellen. För tillfället ligger man på en sjätteplats med två poäng upp till tvåan IFK Skövde.

– Det blir ju lite annorlunda när man möts på så kort tid, konstaterar Mellegård angående returen mot IFK Ystad.

Hur går tankarna inför din sista match i Lisebergshallen?

– Det är oerhört tråkigt. Jag har ju gått dit sen jag var liten. Det är en central arena som ligger helt perfekt i Göteborg. Det är kul att spela där. Det är en bra handbollsarena helt enkelt. 

Än så länge är RIK obesegrade på hemmaplan den här hösten. Tack vare oerhört slit har förlustnollan i Lisebergshallen hållits intakt mot lag som Sävehof, Alingsås och Ystads IF. 

Hur mycket tänker man på att inte tappa sviten i sista matchen?

– Vi i laget har inte snackat om det så mycket. Vi ser det hellre som en styrka och en trygghet att vi är obesegrade på hemmaplan. 

Vilka minnen har du av Lisebergshallen?

– Det är främst från när man var liten och såg alla stjärnor. Ljubomir Vranjes, Magnus Wislander, Peter Gentzel och min morbror Mikael Mellegård för att nämna några. Det är deras slutspelsmatcher man minns mest. 

OLOF ERICSON