Tilda Olsson: ”Tuff säsong hittills”

Hon är sedan i somras tillbaka i Sävehoftröjan efter två års spel i Skövde HF. Nu söker Tilda Olsson sitt nästa steg i karriären. SHE tog ett snack med Olsson inför annandagsmatchen mot Lugi. 

SÄVEHOF-LUGI • ONSDAG 26 DECEMBER 13.45 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

Sävehof landade mjukt efter landslagsuppehållet. Bortamatchen mot Kungälv vanns tämligen bekvämt med slutsiffrorna 26–21. 

– Det kändes som en typisk match efter ett uppehåll. Det var inte mycket skönlir på plan, berättar Tilda Olsson.

Partillelaget tillika de regerande mästarna presenterade inför säsongen två nyförvärv. Utöver talangen Nina Dano återvände 22-årige Tilda Olsson från Skövde HF där hon spenderade två säsonger. 

Vad lärde du dig under din tid i Skövde?

– Jag gick dit för att få mycket speltid, känna på en större roll och utveckla mitt handbollsspel. Allt det fick jag uppfyllt och nu kan jag ta nästa kliv. Då kändes Sävehof som ett bra steg att ta.

Sammanlagt har Olsson gjort 26 mål på tio matcher den här hösten i SHE. Ett godkänt facit men med potential för förbättring om du frågar vänsternian själv. 

– Det känns som att jag kommer in i det mer och mer. Det har varit en tuff säsong hittills med mycket matcher och en väldigt stor skillnad från min tid i Skövde. Rent mentalt och fysiskt är det en helt annorlunda situation. 

Förutom spel i SHE tävlade även Sävehof i Champions League i höstas. Sex gruppspelsmatcher som samtliga slutade i förlust. Men uttåget innebar inte slutet på Sävehofs Europaäventyr den här säsongen. I januari väntar nya utmaningar i EHF-cupen. 

– Det ska bli jättekul. Jag har aldrig spelat EHF-cupen. Det är en bra turnering med bra lag. Vi går verkligen in för att ta poäng och utmana. 

Vad kan man dra för lärdomar av Europaspel?

– Det är en helt annat fart och kvalité på spelet där. Gör man misstag straffas man hårt och fort. Precis på det sätt vi straffar lag i SHE straffar lagen i Champions League oss. 

Närmast väntar ett toppmöte i SHE för Sävehof. Klassiska Lugi kommer på besök till Partille Arena. Tabellfyran Lugi har tillsammans med Sävehof tillhört toppen av svensk damhandboll de senaste åren. Senast lagen möttes vann Lugi med siffrorna 27–21. 

Hur går tankarna inför matchen mot Lugi?

– Det ska bli roligt. Det är alltid annorlunda att möta Lugi. De spelar ett lite annat försvarsspel än övriga SHE-lag. För vår del gäller det att vara noggranna och stå stabilt bakåt samt spela disciplinerat. Det brukar bli jämnt och tufft när vi möter dem.

OLOF ERICSON