Frisk: ”Enormt tacksam för stödet”

Idag gör inte mindre än sex spelare och en tränare sista matchen i Estrad Alingsås för den här gången. Rickard Frisk är en av dom, och han vill säga hejdå på bästa möjliga sätt.

ALINGSÅS HK-HK MALMÖ
SÖNDAGEN 29 APRIL, 17.30
ESTRAD ALINGSÅS
SÄNDS ÄVEN I C MORE

Söndagens hemmamatch mot Malmö, oavsett utgång, är hans sista inför hemmapubliken och det är inte utan visst vemod Rickard Frisk inser faktum.

– Det är både jäkligt roligt att det får bli i en sådan viktig match men även tråkigt, man vet ju inte när man kommer tillbaka hit igen. Det är alltid fantastisk stämning i Estrad, speciellt i slutspelsmatcher. Men vi är trots allt några stycken som ska gå igenom samma sak så vi får stötta varandra, haha!

– Man vill ju gärna visa publiken uppskattning för det stöd jag känt här under mina fyra säsonger, det är man enormt tacksam för. Dessutom vill vi visa att vi kan vinna på hemmaplan igen, det har varit lite si och så med det på sistone.

Ja, faktum är att varken Malmö eller Alingsås lyckats vinna på hemmaplan än den här semifinalserien och Rickard Frisk tror han vet en del av anledningen till varför det blivit så.

– För vår del är känslan att vi kanske vet om att vi är starka i Estrad normalt sett men inte gjort jobbet som krävts riktigt. Vi kanske känt att det löser sig av sig självt här hemma med publiken i ryggen och därför lurat oss lite grann. Det är det enda jag kan tänka mig i alla fall, det är inget medvetet utan det sitter i bakhuvudet. På bortaplan har vi kämpat som djur så tar vi bara med det spelet till hemmaarenan har vi en grym chans. Speciellt då publiken alltid ger oss en extra kick.

Ni kommer från en osannolik vändning mot Malmö som ger finalläge inför söndagens match. Vad sa ni till varandra efteråt?

– Inte så mycket, vi hade knappt koll själva på hur det gick till (skratt). Det var en match där vi aldrig gav upp och gnetade på, det är jobbigt att möta sådana lag och ibland får man betalt för det.

Är det slutspelsrutinen som dyker upp?

– Det måste såklart handla lite om det i alla fall. Vi har varit i final alla år jag spelat här och kan inte riktigt sätta ord på det, det bara finns där när slutspelet kommer. Samtidigt har vi också många unga killar utan slutspelsrutin som klivit in och gjort det fantastiskt bra.

Du klev själv in och gjorde några riktigt vassa räddningar i viktiga lägen, är det rutinen där med?

– I andra var det lite hawaii första fem minuterna och jag fick några snabba räddningar med mig, där kom jag in i det igen. Jag hade dessutom ett försvar framför mig som stod hur bra som helst och hjälpte mig mycket. Sedan har jag försökt bli bättre och utveckla mitt spel i slutet när matcherna ska avgöras, att plocka fram några viktiga räddningar. Det är inget man kan lösa på träning utan det handlar enbart om att spela matcher.

MARCUS LÖFSTRÖM

SISTA HEMMAMATCHEN I ALINGSÅS

Rickard Frisk, blir proffs
Oscar Bergendahl, blir proffs
Magnus Persson, går till HK Malmö
Andreas Flodman, blir proffs
Anders Alfredsson, framtid ej klar
Daniel Tellander, slutar
Karen Brødsgaard, blir tränare i Danmark

HK MALMÖ-ALINGSÅS HK 1–2

19/4 HK Malmö – Alingsås HK 24–27
23/4 Alingsås HK – HK Malmö 23–28
26/4 HK Malmö – Alingsås HK 21–24
29/4 Alingsås HK – HK Malmö
Ev 2/5 HK Malmö – Alingsås HK