Fredrik Teern: ”Kan bli galet ibland”

Alingsås HK:s Fredrik Teern har varit en nyckelspelare i klubben under många år. Försvarsklippan var mycket nöjd med insatsen senast mot Eskilstuna Guif och vill se samma tag mot IFK Ystad. – Det ska vara jobbigt att göra mål på oss, berättar Teern. 

ALINGSÅS HK-IFK YSTAD
ONSDAG 6 FEBRUARI 19.00
SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE

Det var ett laddat Alingsås HK som tog bussen genom ett snöklätt Sverige till Eskilstuna. Bortamatchen mot Guif vanns bekvämt med slutsiffrorna 32–22. 

– Vi hade framförallt ett bra försvarsspel. De fick inte göra så många enkla mål, samtidigt som vi kontrade vi in flera första och andra-fas mål. 
När Oscar Bergendahl lämnade Alingsås för danska GOG i somras stod det klart att Fredrik Teern skulle bilda mittlås med Niclas Barud. De båda göteborgarna har fått understöd av Mishels Liaba i mittförsvaret men utgör tillsammans första valet som treor. 

Hur väl tycker du ni kompletterar varandra?

– Det har funkat rätt bra med Barud. Vi står för det mesta rätt ihop. Men det klart att det kan bli galet ibland. 

Trots att Teern aldrig spelar uppställt anfallsspel snittar 30-åringen ungefär ett mål per match. I rollen som offensiv murbräcka blir han alltid jobbig att möta för det försvarande laget. 

I januari blev det klart att IFK Skövdes mittsexa Axel Franzén ansluter till Alingsås i sommar. För Teern återstår det bara några månader kvar av kontraktet i AHK. 

– Vi får se vart det tar vägen. Det är bara att spela på som vanligt så brukar det lösa sig under tiden. 

Senaste mötet mellan Alingsås HK och IFK Ystad slutade lika efter stor slutdramatik. Fredrik Petersens straffkast i sista sekunden innebar 26–26. Ett dråpligt poängtapp av AHK som kontrollerade stora delar av matchen. 

– Vi hade en hel del tekniska fel i den matchen. Det måste vi få bort om vi ska någon chans på onsdag, menar Aranäs-fostrade Teern. 

Utöver de tekniska felen, vad krävs för en femte raka seger imorgon?

– Det gäller att göra jobbet bakåt. Sedan ska vi utnyttja vårt omställningsspel maximalt. 

OLOF ERICSON

Assistligan i Alingsås HK

  1. Felix Claar, 55
  2. Mishels Liaba, 38
  3. Johan Nilsson, 32
  4. Fredrik Teern, 26
  5. Andreas Lang, 24