Eric Forsell Schefvert: ”Skönt med självförtroende”

Eric Forsell Schefvert har i och med övergången till Redbergslids IK i somras representerat fyra av de tio bästa lagen i Handbollsligans maratontabell. Inför onsdagens hemmamatch mot HK Malmö berättar Forsell Schefvert om vad han har saknat med västkusten, samt hur han ser på sin egna inledning på säsongen. 
– Jag låg efter fysiskt och handbollsmässigt när jag kom hit. Men jag känner att det är på rätt väg nu, berättar han. 

REDBERGSLIDS IK–HK MALMÖ
ONSDAG 6 NOVEMBER 19:00
SÄNDS PÅ CMORE

28-årige Eric Forsell Schefvert har tillhört de flesta av de stora klubbarna genom historien. Sin handbollsuppfostran fick han i HK Drott. Tillsammans med bland andra Tobias Johansson fick han fart på sin karriär i IK Sävehof. Sedan spenderade han tre säsonger i Ystads IF innan han i somras vände hem med sin sambo till Göteborg för spel i Redbergslids IK.

– Jag har snart spelat i alla lag. Bara Stockholm kvar nu. Jag trivs jättebra i RIK. Jag hade bekanta i laget sedan min tid i Sävehof och har alltid sett upp till klubben. De har många fina resultat med sämre förutsättningar jämfört med andra lag i serien. Det är kul att vara med och bidra nu.

Hur känns det att vara tillbaka på västkusten?

– Det känns jättebra. Jag har blivit väl mottagen i både stad och lag. Det var tre fantastiska år i Ystad, men både jag och min sambo kände att det var läge för oss att komma hem.

Något specifikt du har saknat?

– Solen. Det är alltid sol i Göteborg. Sen även familj och alla vänner sedan åren man har bott här.

Hur mår kroppen?

– Jodå, den mår helt okej. Jag har fått ganska ordentlig träning under en längre period nu. Jag låg efter när jag kom hit, både fysiskt och handbollsmässigt tyvärr. Jag har krigat som tusan för att komma ikapp. Jag är inte där helt än, men jag känner att det är på rätt väg. Ser man till matchen senast gjorde vi många bra saker ihop i laget. Det var skönt med lite självförtroende, det har varit det som saknats.

Hur viktigt var det att vinna borta mot IFK Ystad?

– Jätteviktigt. Det här uppehållet kom lägligt för oss med tanke på hur saker hade sett ut. Vi hade lite snack och försökte korrigera en del grejer. Främst ville vi hitta en glädje igen. Det kanske låter tråkigt, men det handlar mycket om det. Det är ibland svårt att utveckla, så ville ha det så gemensamt och gemytligt så möjligt. Så det var skönt att få med oss poäng, det är det handlar om i slutändan.

Vad ger du er för chanser att två poäng?

– Ser man vill var vi spelar är det inte så bra. Vi har inte vunnit i Scandinavium än i år. Men det är viktigast att vi rider på den här vågen vi har skapat nu under uppehållet nu. Det kommer inte gå spikrakt bara för det, men jag tyckte vi tog ganska många steg i försvarsspelet senast. Vi hade bättre koll på var målen kom i från. Vi vill slipa på det mot Malmö. Det kommer behövas ett snäpp till. Slutligen vill jag se fortsättningar på vårt finurliga anfallsspel med flera fina lägen från nio- och sexmeter.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Redbergslids IK:s fem kommande matcher

6 november: HK Malmö (hemma)
10 november: OV Helsingborg (borta)
17 november: IFK Kristianstad (hemma)
21 november: IFK Skövde (borta)
30 november: Önnereds HK (borta)