De kan vinna Månadens Spel i Handbollsligan i november

Thorpeden, knorren eller reflexen. Det är de spelsekvenser som juryn valt ut och som gör upp om utmärkelsen Månadens Spel i Handbollsligan i november. Nu är det upp till fansen att bestämma vilken sekvens som är häftigast, och vilken klubb som av Svenska Spel ska tilldelas 10 000 kronor till #viställerupp.

Tillsammans med Svensk Elithandboll låter Svenska Spel, handbollens huvudsponsor, fansen rösta fram novembers häftigaste spelsekvens i Handbollsligan. Vinnaren, som får utmärkelsen Månadens Spel, tilldelas 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till något av klubbens samhällsengagemang inom manifestationen #viställerupp.

Juryn, bestående av representanter från Svensk Elithandboll och Svenska Spel samt #viställerupp-ambassadören Loui Sand, har nu tagit fram tre spektakulära spelsekvenser från den gångna månadens SHE-spel.

– Förra månaden var det IFK Skövdes Victor Ljungquist som med monsterräddning, som vi kallar ”flygande försvararen”, blev fansens favorit. Han valde att skänka 10 000 kronor till klubbens #viställerupp-satsning på att få fler kvinnliga ledare att engagera. Jag kan lova att vi i juryn hittat riktiga godbitar också från november, så jag ser verkligen fram emot att se vilken spelsekvens som blir fansens favorit. Jag vet i alla fall vilken jag ska rösta på, säger Loui Sand.

De tre bidragen är:

Thorpeden
Spelare: Markus Thorbjörn, Önnereds HK
Match: Önnereds HK – OV Helsingborg HK

Knorren
Spelare: Erik Johansson, Eskilstuna GUIF
Match: Eskilstuna GUIF – HK Varberg

Reflexen
Spelare: Erik Hvenfelt, Ystads IF
Match: Ystads IF – OV Helsingborg

Omröstningen pågår på Handbollsligans webbplats till och med onsdag 9 december. Vinnaren presenteras 11 december.

Också i SHE har Månadens Spel röstats fram. Den omröstningen avgjordes tidigare i veckan och vanns av IK Sävehofs Laura Jensen. IK Sävehof får 10 000 kronor av Svenska Spel till sin satsning på rullstolshandboll.

Tidigare vinnare Handbollsligan

September/oktober: IFK Skövde, Victor Ljungquist

Tidigare vinnare SHE

November: IK Sävehof, Laura Jensen
September/oktober: Skara HF, Rikke Thorngaard