Daniel Blomgren: ”Ser det bara som en morot”

Efter tre matcher väntar Önnered fortfarande på första segern. Under söndagen vill Daniel Blomgren få fart på säsongen i nykomlingsmötet med IFK Ystad. 

ÖNNEREDS HK–IFK YSTAD
SÖNDAG 30 SEPTEMBER 16.00
SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE

Som nykomling i Handbollsligan har Önnered haft tuffast möjliga schema i inledningen. De började med att möta IFK Kristianstad och Lugi på bortaplan och i senaste matchen ställdes göteborgarna mot Malmö. Efter tre omgångar står Önnered på noll poäng.

– De två första matcherna speglade inte vad vi kan som lag. Men senast mot Malmö var vi närmare. Det är tråkigt att vi inte tagit några poäng än, men det hade vi kanske inte heller räknat med mot de här lagen. Vi har ändå en ganska god känsla i truppen efter senaste matchen.

Önnered stod upp bra mot vårens finalist Malmö i hemmapremiären och förlorade till slut med två mål. Daniel Blomgren gjorde nio mål och är lagets bäste målgörare efter tre omgångar.

– Jag tycker ofta det känns som att individens prestationer speglas av helheten i laget. Med tanke på att vi spelade bättre mot Malmö kändes det också bättre för egen del. Och matcherna mot Kristianstad och Lugi var lite tuffare. Men jag känner att jag mognar mer för varje match.

Vad behöver Önnered göra för att vända på den negativa trenden?

– Jag tror att vi måste vara konsekventa i vårt anfallsspel. Att ta vara på chanserna så att vi inte ger motståndarna chansen att straffa oss med enkla kontringsmål. Även att vi ska stå på bakåt och vara lite mer tuffare där.

Ett annat steg för Önnered, enligt Blomgren, är att sätta upp delmål för att kunna klättra uppåt i tabellen.

– Nånstans har vi varit medvetna om att det kommer bli tufft. Då får man bryta ner matcher och sekvenser och sätta upp delmål. Att jobba med utvecklingen på ett mindre plan och ta små steg hela tiden. En positiv utveckling där gör att vi kanske inte kommer släppa in så mycket mål.

Är det stora målet för er som nykomling att hänga kvar i högsta serien?

– Jo, så är det. De andra lagen tippade oss som tolva inför säsongen och det är väl de förväntningarna som kan ges på oss. Med det sagt ger det oss alltid möjligheter att skrälla. Jag ser det bara som en morot.

Under söndagen ställs Önnered mot en annan nykomling. IFK Ystad, som tagit två poäng, väntar på hemmaplan.

– På förhand är det en match där vi har goda förutsättningar. De är favoriter, men vi har definitivt möjligheter att göra en bra match och framför allt hade det varit roligt att ta våra första poäng. Vi kommer att kriga för det.

MARCUS HEED

Önnereds skytteliga efter tre matcher

Daniel Blomgren, 15 mål
Måns Gerdtsson, 10
Viktor Rhodin, 9
Marcus Norrbrink, 9
Anton Schultze, 7

Foto: Line Skaugrud Landevik/Bildbyrån