Christopher Schnell: ”Alltid lika gött”

Hemmasonen Christopher Schnell laddar upp ordentligt för fredagens heta Ystadsderby. IFK Ystad-spelaren vet exakt vad som krävs för två poäng, och är dessutom revanschsugen för de tidigare förlusterna mot YIF i höstas. – Vi ska försöka göra allt för att få dem ur balans, säger en förväntansfull Schnell. 

IFK YSTAD-YSTADS IF
FREDAG 15 FEBRUARI 19.00
SÄNDS ÄVEN PÅ CMORE

Det är ett sargat IFK Ystad som kommer till spel på fredagskvällen. Lagets senaste vinst kom femte december. Sedan dess har IFK gått tio matcher utan seger, mot väldigt tufft motstånd ska sägas. 

– Vi har blandat och gett spelmässigt skulle jag säga. Det är kanske inga matcher vi har räknat med några poäng. Men det hade vart kul att skrälla någon gång, berättar IFK Ystads högersexa Christopher Schnell. 
Schnell har tillhört IFK Ystad sedan barnsben och har gått hela vägen från de egna ungdomsleden till A-laget. I år har han gått från klarhet till klarhet i Handbollsligan med stabila insatser. Totalt har det blivit 55 mål från högerkanten. 

– Jag är nöjd med min egen prestation. Jag känner att jag blir bättre och bättre för varje match. 

Är ni nöjda med er placering i tabellen?
– Vi hade ett mål att nå slutspel. Det är åtta poäng upp till strecket och större mirakel har skett. Men man får komma ihåg att vi är nykomlingar i serien. Det är många bra lag med i jakten om slutspel men jag tycker vi har en chans. Det är många matcher vi har lyckats slarva bort poängen. Vi hade kunnat ligga bättre till. 

IFK Ystad ska nu försöka vända sin negativa resultattrend i ett hett derby mot Ystads IF. Lagen har redan mött varandra två gånger den här säsongen. Senast i november blev det en stor YIF-vinst med siffrorna 36–24. 

– Det finns inte så mycket att säga om den matchen. Men i första mötet öppnade vi bra och ledde i halvtid. Olyckligtvis föll vi igenom i andra halvlek och matchen gled oss ur händerna. 

Vad är svårast med att möta Ystads IF?
– Kim Andersson. Har han dagen är det oerhört svårt att slå dem. Men vi ska försöka göra allt för att få han och de ur balans. Det ska nog gå att lösa. 

Vad kan vi förvänta oss för matchbild?
– Jag tror det blir en tuff och intensiv match. Båda lagen kommer gå fullt ut och spela lite halvfult. Men det ska bli riktigt kul att spela. Det är alltid lika gött att möta Ystads IF. Jag går ut med en jäkla inställning och vill visa var skåpet ska stå. 

OLOF ERICSON

Bästa derbymålskyttar den här säsongen

  1. Ludvig Hallbäck 12, Ystads IF
  2. Henrik Knudsen 10, IFK Ystad
  3. Kim Andersson 9, Ystads IF
  4. Anton Hallbäck 9, Ystads IF
  5. Johan Nilsson, Jonathan Mollerup 7, IFK Ystad