Andrea Jacobsen: ”Kastat bort vinsterna”

Kristianstad HK:s Andrea Jacobsen har imponerat i sin debutsäsong i SHE. Ändå ligger isländskan och hennes Kristanstad sist i tabellen, med seriens sämsta målskillnad. – Självklart är det frustrerande med så många poängtapp, berättar Jacobsen inför hemmamatchen mot Skuru IK.

KRISTIANSTAD HK-SKURU IK • FREDAG 15 FEBRUARI 19.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

Kristianstad HK har oflyt just nu. Skånelaget har förlorat med 21–22, 22–24 och 27–29 de senaste tre matcherna och kammat hem noll poäng trots stora ledningar och bra spel. Vänsternian tillika isländskan Andrea Jacobsen har svårt att hitta svaren. 

– Jag vet inte riktigt varför det har blivit så. Kanske behöver vi jobba med vårt fokus under slutminuterna. Det är då vi har förlorat våra matcher trots bra prestationer, berättar Jacobsen. 

– Självklart är det frustrerande med så många poängtapp, fortsätter hon.

Senast borta mot VästeråsIrsta ledde Kristianstad med 11–8 i paus. Men efter en rejäl måltorka i elva minuter under andra halvlek gick Västerås både ikapp och förbi, och vann till slut med uddamålet. 

– Vårt försvar gick ner sig i andra halvlek. Vi släppte in 14 mål totalt vilket förklarar den förlusten, menar Jacobsen. 

För egen del har det dock fungerat bättre för Jacobsen. Hon har öst in mål för de orangea och ligger tvåa i Kristianstads interna skytteliga med 62 mål på 17 matcher, kryddat med 25 assister. 

– Jag är relativt nöjd med mina insatser på plan. Jag har tränat hårt och fokuserat på mig själv. Mitt självförtroende är mycket bättre nu än under hösten. 

Hur väl trivs du i Kristianstad?
– Jag älskar staden och folket här. Klubben tar väl hand om oss tjejer och arenan är jättebra. Jag kan inte klaga på någonting. 

Andrea Jacobsen är fostrad i isländska Fjölnir som åkte ur toppserien förra året. 20-åringen har redan representerat seniorlandslaget och kom till SHE i höstas för att testa sina vingar mot bättre motstånd. 

– Jag tycker tempot här är riktigt bra. Det är definitivt en bättre liga än den isländska. Det är fantastiskt att få erfarenheten av att möta topplagen i Sverige. Att spela Challenge Cup har också gett mig rolig erfarenhet. 

På fredagskvällen tar Kristianstad emot serietvåan Skuru IK. En mycket tuff match på förhand, speciellt med tanke på att förra mötet slutade 37–19 till Stockholmarna. 
– Det kommer bli svårt men vi har inget att förlora. Vi måste vara smarta i anfallsspelet och minimera våra tekniska fel. Sedan ska vi springa hem och inte låta dem kontra på oss. Jag ser fram emot matchen, avslutar Jacobsen.

OLOF ERICSON

Kristianstads knappa förluster:

VästeråsIrsta – Kristianstad 22–21
Kristianstad HK – BK Heid 22–24
Önnereds HK – Kristianstad HK 29–27
Kristianstad HK – Boden Handboll IF 25–26
Kristianstad HK – VästeråsIrsta HF 21–22
Lugi HF – Kristianstad HK 24–22

Foto: Bildbyrån