Carl Ekberg sist in i HIF Karlskrona

Det är den nästan två meter långa och 110 kilo tunga Carl Ekberg som ansluter från franska Caen HB. Ekberg är en linjespelare och en tuff försvarsspelare som förstärker HIF Karlskrona och därmed är truppen färdig inför nästa säsong.

– Nu är truppen färdig och det känns riktigt spännande. Carl är pusselbiten vi saknade när Frederik Dinsen konstaterades korsbandsskadad, säger sportgruppens ordförande Jens Köhne.

DENNA TEXT KOMMER FRÅN HIF KARLSKRONA

Carl ”Calle” Ekberg är 28 år gammal och uppvuxen i Trelleborg där han tillhörde Stavstens IF innan kosan styrdes mot Skurup och sedan ut i Europa där de senaste sex säsongerna tillbringats i Schweiz och Frankrike.

– Jag har ju mött Hästö IF i Allsvenskan och vet att de alltid varit ett bra lag. Känns väldigt spännande nu när klubben tagit ett par kliv till och spelar i Handbollsligan. Det har alltid varit ett mål att spela i högsta serien i Sverige, säger Calle Ekberg.

Ekberg kommer från fyra säsonger i Frankrike, senast i franska andraligan som likställs med Handbollsligan.

– Det är en serie där alla är proffs och lagen innehåller landslagsspelare. Lagen där hade absolut hävdat sig bra i Sveriges högsta serie, så nivån är jag van vid.

Som spelare beskriver Calle Ekberg sig som en tuff försvarsspelare som det gör ont att möta.

– Jag är stor och stark och lägger inget emellan. Jag vill att det ska göra lite ont att komma in och anfalla i mitten.

Med hemlängtan till familj och vänner samt med målet att spela i Handbollsligan är det en glad Calle Ekberg som flyttar till Karlskrona i slutet av juli.

– Min agent, Darko Pranjic (boende i Karlskrona), har talat gott om laget och om staden, så det här ser jag verkligen fram emot. Det känns även bra att kampera ihop med Niklas Grundsten som jag vet håller en väldigt hög nivå.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

CARL EKBERG

Född: 1989-01-28
Moderklubb: Stavstens IF
Övriga klubbar: IFK Trelleborg, Skurup, HSC Suhr Aarau (Schweiz), Gonfreville l’Orcher, Caen HB (Frankrike).
Position: M6
Längd: 198 cm
Vikt: 110 kg
Kontrakt: 1+1 år

Foto: Torbjörn Sunesson