Ricoh värvar Andreas Windahl

Andreas har precis kommit hem efter en träningshelg med U19-landslaget. Han har tränat och varit med i bruttotruppen i år med killar som är året äldre. I J-landslaget har han gjort 33 mål på 12 matcher.

DENNA TEXT KOMMER FRÅN RICOH HK

Förra säsongen gjorde Andreas, som förstaårsjunior, 95 mål i Allsvenskan med IFK Tumba HK. I Ricoh ska han slåss med Berna om platsen på V6.

Om Andreas säger Martin:

– Han är en målgörare och dessutom en riktigt duktig försvarsspelare ute på sin position. Andreas behöver göra sina avslut och upphopp lite mer seniora så kommer han att bli en riktigt bra spelare som på lite sikt kommer att göra mycket nytta för oss.

Ni har börjat försäsongsträningen. Hur känns det inför hösten? 

– Inför säsongen känns det mycket bra. Jag har blivit varmt välkomnad av killarna och ledarstaben. Jag är övertygad om att jag kommer trivas mycket bra i Ricoh. Träningsmängden- och kvaliteten har ökat markant de senaste månaderna och jag tycker kroppen har svarat bra.

– Inför förra året i allsvenskan, hade jag lite av samma känsla som nu – att jag slog ur underläge på min position. Då lyckades jag bra, fick mycket förtroende och kunde förvalta det. Som handbollsspelare skulle jag beskriva mig som en smart måltjuv. Jag har alltid spelat och tränat med de som är äldre än mig och det är något jag hoppas kan hjälpa mig att kunna prestera på denna nivå.

Vem i laget tror du kommer att kliva fram i höst? 

Jag tror att målvakterna Pontus och Danni tillsammans med Andreas Lang kommer att prestera mer än tidigare år. Jag tror även att jag själv kan bli en av de som överraskar positivt.

Vilken är din favoritglass? 

– Min favoritglass är självklart ispinnen Piggelin men om jag får välja fritt öppnar jag helst en påse chips.

Kuriosa: Andreas fyller 18 år dagen efter seriepremiären mot Alingsås.