Ricoh värvar norsk U-landslagsman

Vi är glada över att kunna presentera ytterligare ett nyförvärv inför hösten. Ricoh breddar det skandinaviska inslaget och från Sandefjord i Norge kommer Jørgen Landgraff Vegsund att ansluta i augusti. Innan dess kommer Jörgen att spela U21-VM i Algeriet.

DENNA TEXT KOMMER FRÅN RICOH HK

Jørgen är en snabb och genombrottsstark 9 metersspelare. Jag hoppas och tror att han kommer att bli en positiv överraskning. Han har just blivit uttagen till den norska truppen i U21-VM och kommer således att möta Andreas Lang och precis som Lang är han debutant. Det känns riktigt bra att vi nu har två spelare som bägge får representera sina respektive länder. Det ger oss framtidstro, säger Martin Boquist.

En kort intervju med Jørgen ger vid handen att anledningen till flytten är att han har kommit in vid Naprapathögskolan i Stockholm och innan han kommer så ska han alltså till Algeriet.

I ungdoms-VM kommer ni att möta Tyskland, Färöarna, Ungern, Sydkorea och Chile. Har du bra koll på de lagen? 

– Tyskland og Ungarn er de beste lagene av disse 5 lagene. Men vi har også spilt veldig bra mot de hele tiden. Tyskland er vel også det beste laget hvis de har meg seg full tropp. Nordkorea er veldig kjappe og bra så de kan bli tøffe å spille mot.

Hur kommer det att gå tror du? 

– Top 6 hadde vært bra i VM.

Noterade att du tidigast i åttondelsfinal kommer ställas mot Sverige och Andreas Lang. Vilka går i sådana fall segrande ur den striden? 

– Vi har spilt mot Sverige før og skal også spille mot de i forberedelser til VM den 7.7 i Sverige. Sverige er et bra lag og det blir tøft. Men det blir dessverre ikke Andreas Lang og co som kommer seirene ut av den kampen

Hur känns det att byta miljö? 

– Det blir veldig spennede å begynne med studier. Jeg har allerede forelsket meg i Stockholm og et miljöskifte blir bra.

I Stockholm finns det två elitlag, vad avgjorde till Ricohs fördel? 

– Jeg valgte Ricoh av mange grunner. En veldig profesjonell klubb, som tok i mot meg på den beste måten. Virker som noen rolige grabbar og Martin virker som en super coach. Jeg ønsker å utvikle meg som håndballspiller og føler jeg kan dette i Ricoh. Gleder meg til å komme igang.

En avslutande fråga: Hur imponerar man på dig? 

– Måten jenter kan imponere meg på er å ha en positiv energi og å være søt/gullig. Le og smile masse.

Jørgens gamla lag, Sandefjord önskar honom lycka till i landslaget och i Ricoh. Det kan du läsa mer om här.