August Wiger: ”Han är stekhet just nu”

Redbergslids IK åkte på säsongens första förlust i måndags hemma mot Alingsås HK. Ett onödigt poängtapp om du frågar August Wiger som nu jagar tidig revansch på Eskilstuna Guif.

– Klart man var besviken. Det kändes som att vi hade matchen i egna händer, berättar Wiger.

REDBERGSLIDS IK–ESKILSTUNA GUIF
FREDAG 27 SEPTEMBER 19.00
SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & C MORE

Trots hemmaplan och ledning i mer eller mindre hela matchen inkasserade Redbergslids IK noll poäng i måndags mot lokalkonkurrenten Alingsås HK. Det var i matchens slutskede som AHK vände och vann mot ett tröttkört hemmalag.

– Vi fick ingen träff framåt med våra skott. Istället fick de några räddningar och lätta mål i omställningarna. De fick inte jobba så mycket för sina mål i slutet, menar August Wiger, målbäst i RIK hittills.

Hur besvikna var ni efter slutsignal?
– Det klart att man var besviken. Det blev extra jobbigt eftersom det kändes som att vi hade matchen i egna händer. Det blev inte så mycket snack i omklädningsrummet efteråt.

Nu är säsongen sannerligen inte i sitt mest brinnande skede, men hur frustrerande är det att tappa två poäng på det viset?
– Man får komma ihåg att det är derby dessutom. Vi vill alltid vinna mot Alingsås. Men det var ingen vital position i tabellen som gick förlorad, även om det var jäkligt tråkigt att förlora, fortsätter Wiger.

Kan man träna på att knyta ihop säcken i slutskedet av matchen, eller är det något som kommer med rutin tror du?
– Jag tror personligen att det är något som kommer med erfarenhet. Du måste sätta dig i sådana situationer för att bli bättre. Man kan inte liksom öva på de sista tio minuterna på träning.

Du leder den interna skytteligan i RIK med 19 mål. Hur tycker du säsongsinledningen har gått för egen del?
– Jag tycker jag har börjat bra. Över förväntan än så länge. Jag har fått en bra träff med skotten och är jättenöjd hittills. Sen skulle man vilja ha två poäng mot Alingsås också. Men jag tycker laget känns stabilt överlag.

Hur bra koll har du på era kommande motståndare Eskilstuna Guif?
– Så bra koll man borde ha. Vi ska gå igenom dem idag (onsdag). De har Eric Johansson som är stekhet just nu och gör mål på allt. På fredag får vi se om han bara är inne i en bra period eller om han har tagit några riktigt stora kliv under sommaren. Vi ska ha extra bra koll på honom.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild tror du?
– Jag hoppas att vi kommer styra matchen så som vi gjort tidigare mot Guif. De kan komma en del tekniska fel från deras sida och det ska vi försöka straffa, avslutar Wiger.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Handbollsligans topp tio MEP-snitt (minst tre matcher spelade)

1. Eric Johansson, 5,39 (Eskilstuna Guif)
2. August Wiger, 4,13 (Redberglids IK)
3. Felix Claar, 3,73 (Alingsås HK)
4. Hampus Olsson, 3,61 (HK Malmö)
5. William Andersson Moberg, 3,29 (Alingsås HK)
6. Johan Nilsson, 3,20 (IFK Ystad)
7. Ludvig Hallbäck, 3,19 (Ystads IF)
8. Dan Beck Hansen, 3,19 (IFK Skövde)
9. Jonathan Mollerup, 3,18 (IFK Ystad)
10. Lucas Pellas, 3,14 (Lugi HF)