Sävehof fortsätter att imponera i Europa

IK Sävehof gör det mesta rätt just nu i Europaspelet. På torsdagskvällen tog de svenska mästarna sin tredje raka tvåpoängare, denna gången hemma mot portugisiska Sporting CP.

Efter fyra inspelade poäng och delad serieledning var det på torsdagskvällen dags för IK Sävehofs första toppmöte i Champions League-gruppspelet. Gästerna Sporting CP från Lissabon hade likt hemmalaget tagit full pott på de inledande två matcherna och räknades som knappa favoriter inför avkast.

IK Sävehof var dock med från start och tog tidigt ledningen i matchen. Agust Eli Björgvinsson bjöd på fint målvaktsspel medan den ordinarie niometerslinan William Bogojevic, Jonathan Edvardsson och Gzim Salihi levererade med besked i anfallsspelet. Halvtidsresultatet skrevs 13–10 till Sävehof.

– Vi spelade på det sättet vi ville i defensiven och gjorde så att deras spel inte fungerade, kommenterade Kristian Berndtsson till IK Sävehofs hemsida efter segern.

Sporting visade god moral i andra halvlek och hängde länge på Sävehof i målprotokollet. Men lagom till matchens slutminuter kunde hemmalaget göra ett avgörande ryck. Gulsvart gick från ledning 22–19 till 27–21 vilket räckte för två tunga poäng i jakten på avancemang till vårens slutspel.

Nästa match för Sävehof i CL-äventyret spelas den tolfte oktober borta mot slovakiska Tatran Presov. Innan dess väntar matcher i Handbollsligan mot IF Hallby och OV Helsingborg.