Andersson Dickfors månadens spelare hos Avkast

När mars månad summeras av Avkast-panelen pratas det i vanlig ordning om Alfred Jönsson och Dan Beutler, men denna gång blev månadens spelare en Guif-lirare som bär lagets framgång på sina axlar – Robin Andersson Dickfors.

Han spåddes en lysande framtid och när han var som bäst, och fick testa på landslagsspel, small det till och han skadade sig. Några år har gått sedan dess han har kommit tillbaka, starkare än någonsin?

– Jag tycker att han bär Guif och verkligen tar ansvar i ett lag som går bra. Det handlar inte bara om uppoffrande genombrott längre, utan skott utifrån och vägvinnande spel för att sätta sina lagkompisar i lägen, konstaterar Jennie Linnéll som är en del av juryn.

Jurykompisen Tomas Axnér håller med:

– Det är inte konstigt att Robin blir skadad ibland med den spelstilen. Det är imponerande att spela så uppoffrande och genom att också tar avslut från nio meter numera utgör han Guifs tydligaste hot framåt.

Med i matchen fanns (som vanligt) Alfred Jönsson, Lugi, och Dan Beutler, Malmö. Dessutom höjer Jennie Linnéll en lans för IFK Kristianstads norrman Stig-Tore Moen Nilsen.

– Jag tycker att han har varit väldigt bra när han har fått chansen och jag tycker även att man ska beakta att Alfred Jönsson alltid spelar mycket både bakåt och framåt. Han håller en väldigt jämn och hög nivå, men denna månad menar vi att Robin Andersson Dickfors har blixtrat till mest positivt.

Avkast sänds på C More 20.40 och finns på TV4 Play.