Andersson: ”Bredare än förra säsongen”

Guif vet hur man vinner mot Kristianstad på hemmaplan. Den känslan hoppas Emil Andersson att laget plockar fram ikväll när det är vinna eller försvinna i kvartsfinal fyra som gäller.

ESKILSTUNA GUIF-IFK KRISTIANSTAD
LÖRDAG 14 APRIL, 18.30
STIGA SPORTS ARENA
SÄNDS I SPORTKANALEN OCH C MORE

Efter att ha slagit Kristianstad i förlängning hemma senast, åkte Guif på stryk i den tredje kvartsfinalen i onsdags.

– Jag tycker vi låter Kristianstad styra och bestämma allting, speciellt första tio minuterna och då är dom jäkligt tunga. Vi har inte analyserat matchen så mycket mer än så utan försöker komma in i känslan vi hade hemma mot dom senast istället, säger Emil Andersson.

Hur viktig var den vinsten för er rent mentalt?

– Det var nog skönt för de flesta, speciellt efter förra året där dom körde över oss i tre matcher. Nu tror alla i gruppen på det här och hemma är vi starka!

Emil har varit en odiskutabel nyckelfigur för Guif den här säsongen, där han legat bakom 200 av Guifs mål (120 mål och 80 assist).

– Jag delar upp min säsong i tre delar, där början och slutet var riktigt bra men där i mitten av säsongen kunde jag varit mer stabil. Som lag hamnade vi ungefär där vi ska hamna i tabellen tycker jag. Vi har ett ungt lag som fått ett år till på sig och jag tycker vi är bredare än förra säsongen, inte lika skadekänsliga eller när vi byter.

Du är son till Kent Andersson, en Guif-legendar som en mångårig karriär som spelare och tränare i klubben. Jag gissar att det aldrig var något snack om du skulle spela handboll eller inte?

– Haha nej man var ju och såg när pappa spelade när man var liten och det var inget snack. Dessutom hade farsan lagkompisar med söner i samma ålder så det var handboll från ung ålder, absolut.

När man har klubben i blodet som du har, jämförs man med tidigare generationer då?

– Det är klart, Eskilstuna är en handbollsstad och folk minns de tidigare generationerna, då jämförs det såklart hur pappa spelade och hur jag gjorde det. Men han är alltid med och stöttar och hjälper mig så mycket han bara kan.

Vem är bäst av er?

– Hmmm… Jag har gjort fler mål, så det är klart det är jag (skratt)!

MARCUS LÖFSTRÖM

GUIFS INTERNA SKYTTELIGA GRUNDSERIEN

Emil Hansson, 163 (127 + 36)
Emil Andersson, 120 (116 + 4)
Fredrik Gustavsson, 105 (46 + 59)
Daniel Ekman, 90 (90 + 0)
Mathias Tholin, 83 (83 + 0)

IFK KRISTIANSTAD-GUIF 2–1

18/3 IFK Kristianstad-Eskilstuna Guif 28–23
1/4 Eskilstuna Guif-IFK Kristianstad 33–32
11/4 IFK Kristianstad-Eskilstuna Guif 32–25
14/4 Eskilstuna Guif-IFK Kristianstad
Ev 16/4 IFK Kristianstad-Eskilstuna Guif

Foto: Bildbyrån