Alingsås utslaget ut Challenge Cup

Det är färdigspelat för det svenska lagen i europacuperna. Alingsås HK, som var det enda kvarvarande laget, föll med totalt 52–53 i åttondelsfinalen i Challenge Cup mot regerande mästaren CSM Bukarest. 

Efter uddamålsförlusten hemma förra helgen 28–29, visste AHK vad som gällde för att avancera till kvartsfinalen. Seger med två bollar var nödvändigt, alternativt uddamålsseger om laget gjorde minst 29 mål. Nu blev det en mer målsnål match i Bukarest än Rumänien och i halvtid var det lika på tio.

Alingsås hade chansen i slutskedet, men tremålsledningen åts upp och Bukarest kunde kvittera till 24–24 och därmed gå vidare.

– Vi gjorde en bra bortamatch. Men efter en kostsam utvisning fick de bra utdelning på sitt sju mot sex. Det är riktigt surt just nu. Jag tycker vi ger oss själva chansen idag, men vi förlorade detta mötet på hemmaplan. Ikväll spelade vi ett stabilt försvarsspel och hade gjort läxan bra. Vi tog bort linjemålen exempelvis. Men det här var en riktigt tråkigt förlust över två matcher. Jag hade gärna sett att vi gått vidare, säger tränaren Mikael Franzén till AHK:s hemsida.

Foto: Bildbyrån