Sara Nordström: ”Kommer avgöras sista tio”

Boden Handboll är i stort behov av två poäng hemma mot Kungälvs HK. SHE tog ett snack med mittnian Sara Nordström som är tillbaka från avstängning.
– Det här är en match vi ska kunna vinna, berättar Nordström inför söndagens drabbning.

BODEN HANDBOLL IF–KUNGÄLVS HK • SÖNDAG 16 FEBRUARI 16.00 • SÄNDS PÅ CMORE

Endast fem omgångar återstår av seriespelet och bottenstriden mellan GT Söder och Boden Handboll fortsätter. Under lördagen föll GT Söder borta mot H65 Höör vilket ger Boden en chans att rycka. Men då krävs seger hemma mot Kungälv.

– Det blir en tuff match såklart. Men det är en match vi ska kunna vinna. Vi har svåra matcher kvar så vi måste göra allt i vår makt för att undvika direkt nedflyttning, berättar Sara Nordström.

Ni har bland annat kvar att möta Sävehof och Höör. Adderar det extra press på söndagens match?

– Det tycker jag inte. Vi har spelat under den här pressen hela säsongen. Nu när serien lider mot sitt slut är det absolut dags att steppa upp och visa vad vi går för. Men jag personligen känner ingen extra press, även om det finns tankar i bakhuvudet som säger att vi måste ta poäng någonstans för att undvika nedflyttning.

Du är tillbaka från avstängning. Hur känns det?

Det ska bli jätteroligt att spela igen. Jag är extra taggad i och med att jag inte har spelat match på två veckor.

Du missade senaste matchen borta mot VästeråsIrsta. Ni föll med 22–34. Vad var det som gick snett?

– Det rann iväg alldeles för lätt. Vi hade massor av tekniska fel och dåligt försvarsspel. Dessutom blev det inte enklare när Moa Nilsson försvann på grund av skada. Hon var inne i ett bra flow. Då blev vi få på nio meter. Vi fallerade helt enkelt, men eftersom jag inte var på plats är det lite svårt att säga varför. Jag såg det alla andra såg från soffan.

Nyligen kom beskedet att Boden Handboll riskerar att tappa elitlicensen. Föreningen har till april på sig att visa upp positivt kapital.

Hur reagerade du på nyheten?

– Det är såklart tråkigt. Vi är de enda elithandbollslaget som existerar på damsidan i Norrbotten. Vi gör allt vi kan för att ha kvar elitlicensen. Det är vår ambition att se till att det finns elithandboll nära. Annars är ju Stockholm närmast. Det här är viktigt för fler kommuner än bara Boden.

Vad har ni fått för respons från människor runtomkring?

– Att det är jättetråkigt. Det är många som går in och bidrar. Både privatpersoner och företag. Det är många som bryr sig. Jag hoppas det fortsätter hela vägen.

Hur är stämningen i laget och klubben?

– Den är bra. Både vi och de i styrelsen gör allt i sin makt för att det ska gå vägen. Vissa sliter arslet av sig 24 timmar om dygnet nästan. Men stämningen är bra trots situationen, fortsätter Nordström som är uppväxt i Boden.

Slutligen, vad tror du om matchen?

– Det blir tufft och jämnt, vilket jag gillar. Det är roligare med lite mer fysiskt och känslosamt spel. Vi har ett lag som har mycket go och energi. Vi drivs av det. Därför passar sådana här matcher oss bättre. Det kommer avgöras sista tio minuterna tror jag.

Vad vet du om Kungälv?

– Det är ett bra och samspelt gäng. De har spelat med varandra under en längre period. De har ett bra försvarsspel. Vi får framförallt inte hamna i deras försvarsfälla.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Bodens spelschema

16 feb: Boden Handboll – Kungälvs HK
19 feb: IK Sävehof – Boden Handboll
1 mar: Boden Handboll – H65 Höör
6 mar: Skövde HF – Boden Handboll
13 mar: Boden Handboll – Önnereds HK