Alexander Borgstedt: ”Vi har mycket att ta igen på AHK”

Ystads IF:s Alexander Borgstedt saknades i första kvartsfinalen efter halsfluss. Nu är vänsternian tillbaka i spel och ute efter revansch på sin gamla klubb.
– Det klart att vi har stor revanschlusta på Alingsås, säger Borgstedt inför det andra mötet.

YSTADS IF-ALINGSÅS HK
FREDAG 29 MARS 19.30
SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE PLAY

Den första kvartsfinalen gick hela vägen till förlängning innan Alingsås HK kunde avgöra och ta ett grepp om kvartsfinalsserien. 

– Det var en väldigt klassisk slutspelsmatch med lite mål. Första kvarten kommer vi in snett på det men sedan återhämtar vi oss. I slutet är det små marginaler som avgör. Det var några domslut som kom i fel läge för oss som blev matchavgörande. På det stora hela var det en förväntad matchbild och en bra insats av oss, säger Alexander Borgstedt som saknades från matchtruppen. 

Alexander Borgstedt kom till Ystad från Alingsås. Totalt gjorde han två år i AHK, där han bland annat gjorde det historiska första målet i Estrad samt tog SM-guld 2014.

– Det klart att det är speciellt att möta AHK. Jag har varma minnen därifrån. Det första slutspelet mötte vi Kristianstad i kvartsfinal. Ena hemmamatchen vann vi dramatiskt på straffar, det var en rolig tid.

– Det andra året minns jag att vi hade ett jäkla go i laget. Det var häftigt för det var alltid någon som hade sin dag. Det tror jag är viktigt om man ska vinna SM-guld. Att flera spelare kliver fram och gör de avgörande målen och insatserna. 

Har du kontakt med några gamla eller nuvarande AHK-spelare?

– Det är svårt att ha den vardagliga kontakten. Men när vi möts är det klart att man hejar, absolut. 

Just Alingsås HK har Ystads IF haft det svårt mot de senaste åren. Förra slutspelet skickades man ut i Estrad i femte avgörande. 2016 möttes lagen i semifinal, då gick AHK segrandes efter tre raka vinster. 

Har ni stor revanschlusta på Alingsås?

– Det klart att vi revanschsugna. Vi har mycket som vi vill ta igen på AHK, fortsätter Borgstedt som var med båda gångerna. 

Vad är det som gör Alingsås så svåra att möta?

– Det är ju ett etablerat topplag och har stor rutin av slutspel. De vet hur man ska formera matchplaner och taktik, de är jätteduktiga på det. De har vart med länge i toppen och vet vad som krävs i slutspel. 

Vad måste ni göra bättre jämfört med senast för att vinna på fredag?

– Vi måste bygga vidare på försvarsspelet vi hade där uppe. Hjälpa Anders Persson mer som gjorde en kanoninsats i Estrad.

Vem är spelaren att se upp med i AHK?

– Felix Claar. Han är jätteduktig på att styra spelet och hitta luckor. Det klart att vi måste ha ett extra öga på Felix. 

Bästa målskyttar i första kvartsfinalen

AHK, Andreas Lang 6
YIF, Ludvig Hallbäck 6
YIF, Jonathan Svensson 6
AHK, Felix Claar 5
AHK, Benjamin Helander 5
AHK, William Moberg Andersson 5

Alingsås HK–Ystads IF (1–0)

22 mars, 19.00: Alingsås HK–Ystads IF, 25–23
19 mars, 19.30: Ystads IF–Alingsås HK
3 april, 19.00: Alingsås HK–Ystads IF
Ev 17 april, 19.00: Ystads IF–Alingsås HK
Ev 22 april, 17.00: Alingsås HK–Ystads IF