Vilma Matthijs Holmberg: ”Vi har tagit mer ansvar”

Efter knappt två veckors ledighet inleder Skuru IK det nya året med hemmamatch i Nacka. SHE tog ett snack med 20-åriga Vilma Matthijs Holmberg inför Skövde-matchen.
– Vi ska fokusera på vårt spel och inte underskatta Skövde, säger Matthijs Holmberg.

SKURU IK–SKÖVDE HF • TORSDAG 2 JANUARI 19.00 • SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

Sist Skuru var i farten var den 22 december då man bortabesegrade Heid komfortabelt med slutsiffrorna 26–14. Vilma Matthijs Holmberg gjorde bland annat fyra mål från sin position på mittsex och är nöjd med insatsen i Göteborg.

– Det var en väldigt bra och stabil insats rakt igenom. Vi åkte dit och hade inte riktigt koll på Heid som har varit lite upp och ner under hösten, säger fyramålsskytten som fick njuta av fyra dagar julledigt.

Vad har ni pratat om efter ledigheten?

– Vi har jobbat på med vårt spel. Tränat på det kollektiva, inget mer speciellt än så.

Med två matcher mindre än sina toppkonkurrenter H65 Höör och IK Sävehof ligger Skuru för tillfället på en tredjeplats. Hittills har Skuru samlat ihop 17 poäng på 10 matcher. Poängtappen kom borta mot Sävehof och Skara HF. Inför torsdagens match mot Skövde har Skuru sju raka segrar.

Hur vill du summera hösten för lagets del?

– Vi började lite knackigt men har jobbat oss tillbaka. Det var många nya spelare i början men nu har vi fått ihop det kollektiva försvaret. Vi spelare har tagit större ansvar och kommit i det mer. Nu har vi en ganska bra grund att stå på inför våren.

Hur går tankarna inför Skövde?

– Det är sista laget innan serien vänder, så vi har inte superbra koll på dem. Det är ett starkt kollektiv som kämpar tillsammans. De har en duktig högernio i Louise Søndergaard.

Vad blir er viktigaste uppgift om ni ska knäcka Skövde?

– Fokusera på vårt spel och inte underskatta dem. De har gjort det rätt bra tycker jag. Vi ska göra grunderna i vårt spel helt enkelt.

Hur ser dina målsättningar ut med säsongen?

– Personligt är det att spela så mycket så möjligt och ta egna kliv. Sportsligt med laget är det att nå en SM-final.

Hur viktigt är det att sluta topp två i serien för att nå det målet?

– Det är viktigt, men vi såg på Sävehof förra året att det inte spelar en jättestor roll. Det underlättar i val av motstånd och lottning men man ska vinna matcherna också.

Vad blir nyckeln om ni ska gå segrandes ur kapplöpningen om förstaplatsen?

– Fortsätta nöta på och jobba på vårt spel. Inte ta någonting för givet. Vinna alla matcher går också, avslutar Matthijs Holmberg.

OLOF THYRELIUS ERICSON