Sarah Carlström: ”Inte gått helt som önskat”

Sarah Carlström väntar fortfarande på sitt ordentliga genombrott i den vinröda tröjan. Inför tisdagens hemmamatch mot Skövde HF tog SHE ett kort snack med Lugis nytillskott sedan i somras som ger sin syn på prestationerna hittills.
– Det har inte gått helt som jag önskat under hösten. Men det tar ett tag att komma in i ett nytt lag, säger Carlström.

LUGI HF–SKÖVDE HF • TISDAG 7 JANUARI 19.00 • SÄNDS PÅ CMORE

Det är ett revanschsuget Lugi HF som tar sig an Skövde HF under tisdagskvällen i Sparbanken Skåne Arena. I den senaste matchen förlorade de på hemmaplan inför storpublik (2 367) mot regerande svenska mästarna IK Sävehof. 21–24 skrevs förlustsiffrorna för Lugi.

– Vi fick inte till det lika bra som i bortamatchen mot dem. Vi var lite mer glesa i försvaret, samtidigt som vi hade en period där vi inte gick för det framåt. Det gällde att vi skulle spela på topp för att vinna. Det gjorde vi tyvärr inte. Men även om vi ville vinna är Sävehof är ett bra lag, säger Sarah Carlström om lagets senaste prestation.

Ni leddes av vikarierande coachen Tomas Axnér mot Sävehof. Hur upplevde du honom som tränare?

– Jag tycker han och Kenneth (Andersson) är ganska lika. Det var ingen större förändring. Vi hade samma matchplan som i bortamatchen men kom inte upp i samma nivå helt enkelt, förklarar Carlström och låter även meddela att Kenneth Andersson är tillbaka till tisdagens kamp.

27-åriga Sarah Carlström lämnade nedflyttningsklara Kristianstad HK i våras för att testa vingarna i topplaget Lugi HF. Hittills har det blivit 35 fullträffar på elva matcher för fjolårets skyttedrottning. En notering som gör henne till fyra i Lugis interna skytteliga.

Var det tufft att hitta rätt under de första månaderna?

– Jag har en annan roll här än i Kristianstad. Där fick jag mycket ansvar medan det är lite mer uppdelat här. Sedan får jag spela på lite fler positioner. Det är dessutom en annan spelgrund i Lugi. Då tar det ett tag att komma in i det.

Är du nöjd med dina egna prestationer i Lugi hittills?

– Det har inte gått helt som jag önskat under hösten. Men som sagt tar det ett tag att komma in i ett nytt lag, fortsätter Carlström som även berättar att hon trivs bra i Lugi.

På tisdagskvällen väntar Skövde HF på hemmaplan för Lugi. Ett lag som skåningarna besegrade så sent som i december. Då med slutsiffrorna 28–26 i Skaraborg.

– Vi spelade väldigt bra i första halvlek. Vi var täta bakåt och fick många kontringar framåt. Sedan i andra halvlek började de komma ikapp när vi inte höll samma nivå. Det gäller på tisdag att vi har samma täta försvar hela matchen. De har ett bra kollektiv och kämpar väl tillsammans.

Efter matchen mot Skövde väntar BK Heid och Skuru. Hur ser du på de kommande matcherna?

– De är tuffa, absolut. Inga matcher är lätta i serien, det gäller att man alltid spelar på topp om man ska vinna.

Hur väl tycker du att ni har hållit en jämn nivå under säsongen?

– Det har gått lite för mycket upp och ner. Det är svårt att vara jämn men man får försöka.

Hur undviker man formdipparna?

– Genom att inte bli rädd utan fortsätta våga och köra på precis som innan.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Lugis interna skytteliga

1. Hanna Flodman, 56
2. Clara Lerby, 49
3. Emma Ejdrup Navne, 42
4. Sarah Carlström, 35
5. Olivia Löfqvist, 29