Tilda Colleen: ”Väldigt nöjd med min roll”

Kristianstads HK inledde SHE med två raka segrar. Därefter blev hösten jobbigare och man förlorade åtta matcher i följd – fram till annandag jul då man besegrade Heid. I fredags vann man även returen mot Heid och går nu in i 2023 med en bra känsla.
– Jag känner att vi fått väldigt mycket självförtroende efter segrarna, säger skånelagets Tilda Colleen.

KRISTIANSTAD HK–SKURU IK
ONSDAG 4 JANUARI 19.00
SÄNDS PÅ CMORE

Den 19-åriga vänsternian har varit en av lagets mest formstarka spelare och fått mycket speltid under säsongen, och har svarat upp med 35 mål på nio matcher.

– Jag har fått mycket speltid vilket jag är glad över. Jag märker att ju mer speltid jag får desto mer kommer jag in i det. Det går bättre och bättre, säger Colleen.

17 av hennes fullträffar hittills är straffmål, vilket vittnar om förtroendet hon fått. Hon fortsätter:

– Jag är väldigt nöjd med min roll, och känner mig väldigt säker där (från straffpunkten).

Men karriären har inte bara gått uppåt och framåt för Tilda Colleen efter SHE-debuten som 17-åring. Sommaren 2021 skadade hon korsbandet och missade hela förra säsongen efter att ha tvingats till dubbla operationer. Men nu känner hon sig helt återställd och har inte känt av knät efter att hon börjat spela igen.

– Det var det tuffaste året i min karriär, men det har känts bra efter jag kom tillbaka.

Men det krävdes både mental och fysisk styrka för att jobba sig tillbaka.

– Motivationen var det aldrig fel på. Jag är också tacksam att jag kom upp i a-laget innan skadan, då visste man mer vad som krävdes, säger hon.

Nytt år innebär för många att man ser nya mål och möjligheter, och det är en målmedveten Tilda Colleen som ser fram emot 2023.

– För egen del vill jag utveckla alla delar av min handboll, jag har väldigt höga krav på mig själv. Samtidigt har jag försökt vara snäll mot mig själv efter skadan.

Hon är påtagligt optimistisk gällande Kristianstads möjligheter.

– Jag känner att vi fått väldigt mycket självförtroende efter segrarna, det var viktigt efter många förluster. Jag hoppas och tror på bättre matcher, och hoppas vi kan vara med och fightas om slutspel.

Det första steget mot slutspel blir matchen mot Skuru, som man föll mot med 26-21 i december. Ett Skuru som efter två oavgjorda matcher mot Hallby i mellandagarna ligger på sjätte plats. Tilda Colleen väntar sig en tuffare drabbning än mot Heid.

– Vi kommer få kämpa. Samtidigt gör vi det helt okej mot dem sist, men vi fick jaga från start. Vi måste steppa upp lite på alla nivåer, säger Tilda Colleen.

Matchen spelas idag onsdag (4 januari) i Kristianstad med start klockan 19.00.

JONATHAN TEDEBORG

Kristianstad HK:s interna skytteliga

1. Siw Aabech, 57 mål
2. Maja Hedberg, 38
3. Tilda Colleen, 35
4. Andrea Tecar, 34
5. Lovisa Delac, 30
6. Beyza Karacam, 27
7. Jovana Bogojevic, 25
8. Maria Larsen, 13
9. Claudia Marina Condurache, 12
9. Maja Lindborg, 12

Foto: Matilda Ahlberg/Bildbyrån