Rikke Dahl Nielsen: ”Vår målsättning är topp fyra”

De regerande cupmästarna Skuru IK kommer till spel i årets sista match som tabellsexa. Vi bad Skurus målfarliga mittsexa Rikke Dahl Nielsen förklara Nackalagets resultatrad i december.

– Generellt måste vi få bort våra tekniska fel, menar danskan som toppar linjespelarnas interna skytteliga med 43 mål.

SKURU IK–IF HALLBY
FREDAG 30 DECEMBER 19.00
SÄNDS PÅ CMORE

Skuru har i december vunnit mot Skara HF och Kristianstad HK, förlorat mot VästeråsIrsta HF och IK Sävehof samt spelat oavgjort mot nykomlingarna IF Hallby.

Skurus sjätte och sista match för månaden spelas på fredagskvällen i Nacka Bollhall. Hallby står för motståndet på nytt. I fjol vann Skuru 19 av 22 matcher i serien. I år är facit hittills sex segrar på elva matcher.

– Såklart har vi förlorat några matcher som vi inte ska förlora. Men jag tycker inte det känns så oroligt, berättar Rikke Dahl Nielsen som har varit en av Skurus bästa spelare under hösten.

– Hallby borta är självklart en match vi ska ta om vi vill till SM-final. Men vår målsättning i serien är topp fyra. Det kan vi fortfarande göra om vi spelar bra, fortsätter danskan.

I fjol snittade Skuru 32 gjorda mål per match. Under hösten har den siffran sjunkit till 29 mål per match.

– Generellt måste vi få bort våra tekniska fel. Vi måste träna mer på den biten, berättar Dahl Nielsen som inför säsongen fick den otacksamma uppgiften att fylla Wilma Matthijs Holmbergs skor.

Matthijs Holmberg lämnade Skuru i somras för tyska Thüringer HC och utsågs till SHE:s bästa mittsexa två säsonger i rad.

– Jag var faktiskt jättenervös inför säsongen. Wilma är en jättebra spelare och hon lämnade verkligen stora skor för mig att fylla.

Hittills har dock Nielsen förvaltat Holmbergs arv med den äran. Med 43 mål är 23-åriga Rikke målbäst av alla mittsexor i SHE.

– Jag har kommit bra på plats. Jag gillar verkligen laget och tränarna. Sen har jag duktiga lagkamrater som är bra på att sätta in bollen till mig.

Dessvärre för Nielsen är Skurus bästa assistspelare skadad för tillfället. Alexandra Bjärrenholt, som alltjämt ligger tvåa i den totala assistligan, fick en smäll mot knät i bortamatchen mot Skara HF tidigare i december och har inte kunnat medverka på träning eller match sedan dess.

– ”Alex” är såklart jätteviktig för Skuru. Både framåt och bakåt. Nu måste vi börja hitta lösningar utan henne också. Vi jobbar för fullt med det just nu. Vi måste steppa upp allihopa, berättar Nielsen som är uppväxt i Midtjylland och började spela handboll redan vid fem års ålder i moderklubben CØ-05 i Ølgod. Under karriären har hon hunnit representera både Holstebro och Vendsyssel.

Vad händer om ni inte vinner på fredag mot Hallby?

– Det är ju ingen kris isåfall. Men vi måste fan ta två poäng. Det finns inga alternativ. Vi är bra på att ställa krav på varandra på ett rimligt sätt.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Mittsexornas skytteliga

1. Rikke Dahl Nielsen, Skuru IK, 43 mål
2. Johanna Forsberg, IK Sävehof, 38
3. Nora Lundell, Önnereds HK, 37
4. Sofia Berndtsson, Skara HF, 35
5. Alma Jöhnsson, Kungälvs HK, 34
6. Maja Hedberg, Kristianstad HK, 31
7. Filippa Nyman, Lugi HF, 30
8. Victoria Otrander, VästeråsIrsta HF, 29
9. Alma Skretting, H65 Höör, 28
10. Amanda Vinelund, BK Heid, 26

Foto: Bildbyrån