Thess Krönell: ”Ska visa vilka som är bäst i stan”

Säsongen har tagit fart på allvar för Sävehof som nu kombinerar seriespel med gruppspel i Champions League. Under onsdagen väntar derby mot Önnered i Partille Arena.

IK SÄVEHOF–ÖNNEREDS HK • ONSDAG 10 OKTOBER 18.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ C MORE

Sävehof har inlett SHE med två vinster på tre matcher. I helgen klev de svenska mästarna även in i Champions League-spelet. I första gruppspelsmatchen förlorade Sävehof mot Rostov-Don på bortaplan med 21–30. 

– Det fanns både bra och dåliga grejer mot Rostov. Vi hängde med i en halvlek, men vi var inte så förberedda på dem och hade inte så mycket information att gå på. Med tanke på förutsättningarna hade det varit okej att förlora med några mål, men nu blev det för mycket. Det finns grejer att ta med sig ändå och framöver siktar vi på att göra bättre prestationer, säger Thess Krönell.

Mittsexan från Umeå kom till Sävehof som 16-åring när hon började handbollsgymnasiet i Partille. Nu gör Thess Krönell sin fjärde säsong i a-laget.

– Sedan jag kom till klubben har det känts bra. Det är en utvecklande miljö. Jag har inte varit så delaktig i säsongens första matcher, men det är något som får komma. Jag skulle säga att det inte finns någon bättre svensk klubb att vara i än i Sävehof. Vi är ett härligt lag med bra gruppdynamik.

I och med att Sävehof har kvalificerat sig för Champions League innebär det ett tajtare spelschema än övriga lag i serien. Efter onsdagens match mot Önnered väntar ännu ett europeiskt motstånd i form av Köpenhamn, med flera svenskar i laget. 

– Vi har kämpat mycket för att spela Champions League och då kan man inte klaga på tufft matchande. Vi ser det bara som en positiv grej och att man måste vara ännu mer noggrann med återhämtningen. Man måste sköta små saker i vardagen som gör att man är pigg och fräsch inför alla matcher.

Hur gör ni för att behålla er position i Sverige som mästare och bästa lag?

– I grund och botten handlar det väl om en kultur som finns i klubben och som organisationen byggt upp. Sedan är alla tjejer i laget otroligt ambitiösa och lever handboll till fullo. Alla känner att man verkligen vill göra det här och det gör att man tar små steg hela tiden, så att kurvan fortsätter att gå uppåt. Vi jobbar hela tiden i nuet och tar inget för givet.

Under onsdagen tar Sävehof emot Önnered i Partille Arena. 

– Det ska bli jättekul med derby. Det kommer smälla mycket och bli en jämn match där småsakerna avgör. Det jag vill se från oss är att vi försöker ta med oss tempot och nivån från senaste Champions League-matchen och visar vilket lag som är bäst i stan.

MARCUS HEED

Sävehofs Champions League-schema

6 oktober: Rostov-Don (b), 21–30
13 oktober: Köpenhamn (h, 15.30)
21 oktober: Brest Bretagne (h, 15.00)
4 november: Brest Bretagne (b, 15.00)
11 november: Rostov-Don (h, 16.30)
18 november: Köpenhamn (b, 13.45)

Foto: Bildbyrån