Så spelas premiäromgången i SHE

Den första omgången i SHE är nu spikad och bjuder bland annat på derbyn i såväl Göteborgsområdet som i Skåne. Vecka 38 drar ligan igång. 

H65 Höör vann SHE gångna säsongen, men såväl slutspelet som kvalspelet ställdes sedan in på grund av covid-19 och ingen svensk mästare korades säsongen 2019/20. Nu laddar de tolv SHE-klubbarna för kommande säsong och vecka 38 är det dags. Svenska Handbollförbundet har nu presenterat den första omgången som ser ut så här: 

• IK Sävehof–BK Heid
• Lugi HF–H65 Höör
•Önnereds HK–Skara HF
• Skuru IK–Kristianstad HK
• Skövde HF–Boden Handboll
• VästeråsIrsta HF–Kungälvs HK

Exakta datum och matchtider fastställs inom kort. Nästa vecka publiceras också spelschemat för hela grundserien. 

Linnea Pettersson, lagkapten i IK Sävehof och just nu på landslagsläger på Bosön, ser fram emot att få spela matcher igen. 

– Jättetråkigt förstås att det inte blev något slutspel som vi verkligen hade sett fram emot, men samtidigt fanns det inget alternativ sett till hur läget var i samhället. Nu hoppas jag att vi kan komma igång som vanligt till hösten, vi ser verkligen fram emot att spela matcher igen och det är extra kul att dra igång med ett derby. 

Emma Lindqvist i H65 Höör ställs mot lokalrivalen Lugi HF i premiären. 

– Det brukar alltid bli känslofyllda matcher mot Lugi och det blir en match att se fram emot. Vi siktar på att vara med i toppen och det är jag säker på att Lugi gör också. Jag tror aldrig jag har längtat så mycket till en premiär, det har varit jättekonstigt att inte spela matcher på så länge, säger hon. 

Adam Engström, tävlingschef på Svenska Handbollförbundet:

– Det är kul att kunna presentera lite goda nyheter. Efter en vår där vi mest har pratat om matcher som inte kommer att spela känns det skönt att vi nu kan bjuda på premiäromgången i vår högsta damliga.

– Vi jobbar nu för fullt med att färdigställa alla seniorserier som vi hanterar. De närmsta dagarna räknar vi med att successivt lägga ut schemat för Handbollsligan, de två allsvenskorna samt våra division 1-serier.

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån