Stormöte i semifinalerna

Under torsdagseftermiddagen lottades damernas semifinaler i ATG Svenska cupen. Regerande svenska mästarna Skuru IK ställs mot antagonisterna IK Sävehof medan Skara HF får möta Kristianstad HK.

– Vi är revanschlystna för premiärförlusten i SHE, kommenterar Sävehofs lagkapten Mathilda Lundström. 

Semifinalerna spelas som dubbelmöten och är planerade att genomföras under slutet av oktober månad och början av november. Eftersom Sävehof, Kristianstad HK och Skara HF även spelar Europacupspel finns det dock chans att dubbelmötena avgörs i december.

Efter lottdragningen som sändes live på Solidsport och ATG:s Facebook-sida står det klart att IK Sävehof ställs mot antagonisten Skuru IK.

– Skuru är ett riktigt bra lag. Det kommer bli två tuffa matcher. Men vi är revanschlystna för premiärförlusten i SHE, säger Mathilda Lundström i Sävehof som inte räds de svenska mästarna från Nacka. 

– Nej, för att vinna guld måste man slå alla lag. Det är min kommentar. 

Den andra semifinalen spelas mellan Skara HF och Kristianstad HK. De båda klubbarna möttes i SM-kvartsfinal i våras. Då gick skaraborgarna segrandes med 3–1 i matcher. 

– Det är inget som har något att göra med detta dubbelmöte. Det är lite 50/50-läge. Det ska bli kul. Varje mål betyder lite extra i den här cupmodellen. Det är lärorikt att se matcherna ur ett 120 minuter långt perspektiv, kommenterar Skara HF:s huvudtränare Magnus Frisk

Skara och Sävehof inleder semifinalerna på hemmaplan. 

Semifinalerna

Skara HF–Kristianstad HK
IK Sävehof–Skuru IK

Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån