Sävehof tog gruvlig revansch

SHE:s tredje omgång inleddes med en ordentlig utskåpning. IK Sävehof välkomnade H65 Höör till Partille och tog revansch för semifinalförlusten i våras. Sävehof segrade med hela 38–25.

– Självklart var vi revanschsugna. Höör är ett lag man vill vinna mot, bekräftade åttamålsskytten och lagkaptenen Mathilda Lundström i Sävehof.

Efter ett drygt två veckor långt cup- och landslagsuppehåll var det på tisdagskvällen dags att kasta igång SHE-hösten. IK Sävehof och H65 Höör möttes i en prestigefylld duell i Partille.

De båda konkurrenterna möttes senast i våras då H65 slog ut Sävehof över fem matcher i semifinal.

Det var med den kallduschen i bakhuvudet som Sävehof-spelarna klev ut ikväll för att ta revansch.

– Vi visste att vi inte skulle få något gratis. Det får vi aldrig när vi möter Sävehof, sade Höör-tränaren Ola Månsson efter matchen.

– Självklart var vi revanschsugna. Höör är ett lag man vill vinna mot, bekräftade åttamålsskytten och lagkaptenen Mathilda Lundström i Sävehof.

Kvällens första mål signerades hemmalagets båda landslagsstjärnor Mathilda Lundström och Jamina Roberts. Tillsammans tajmade de in en japan. Lundström kastade bollen till Roberts som läckert satte dit 1–0 i luften.

– Det var avtalat. Riktigt kul att börja matchen med en japan, berättade Lundström.

Med den flygande starten hade Sävehof inga problem att kontrollera första halvlek. Gästande Höör hade stora problem i sitt anfallsspel – även när man var två spelare mer på plan.

– Vi gjorde ingen bra match idag. Det var alldeles för många enkla misstag, fortsatte Ola Månsson.

I ett försök att förändra matchbilden valde Ola Månsson att ta ut målvakt Gry Bergdahl för att spela 7-6 i anfall. Men taktiken fick motsatt effekt – Sävehof utökade ledningen flera gånger om efter vunnen boll och mål i öppen kasse.

– Det kanske var fel att försöka vinna taktiskt. Vi kunde ha fokuserat mer på man-man kamperna. Men det kvittar om man passar fel i 7-6 eller 6-6. Jag ska inte ta någon ära från Sävehof för de var överlägsna men vi måste vara bättre om vi ska slå dem, kommenterade Månsson.

18–11 i paus blev till 38–25 efter full tid. Medan Sävehof tog sin andra raka seger står H65 Höör kvar på en poäng i tabellen.

– Det är naturligtvis mindre poäng än vad vi hade hoppats på. Men vi är inte på den nivån vi var innan och har inte de förväntningarna på oss. Vi kommer nog att hamna i mitten av tabellen och det är många mittenlag som förlorat stort i Partille genom åren. Nu råkar vi bara heta H65 Höör, menade Ola Månsson.

I Sävehof fick tre spelare dela på titeln som bästa målgörare. Laura Jensen, Frida Rosell och Mathilda Lundström slutade alla på åtta kassar var. I Höör stack Malin Sandberg ut med sina sex fullträffar.

– Jag tycker framför allt vi spelade ett riktigt bra försvarsspel. Vi fick många målvaktsräddningar och löste deras 7-6. Det var många ål i öppet mål vilket var tufft för dem. menade Mathilda Lundström som även berömde sina lagkamraters hemspring.

– Det var det vi hade pratat om inför.

Nästa match för de båda lagen spelas ute på kontinenten. På söndag reser Sävehof till Moskva för Champions League-match mot CSKA. H65 Höör åker längre söderut för kvalmöte mot serbiska SPD Radnicki Kragujevac i European League.

I och med Kristianstad HK:s Europacupspel på torsdag och på fredag förlängs den tredje omgången in på tisdagskvällen, då den avslutas med mötet mellan Kristianstad HK och Kungälvs HK.

OLOF THYRELIUS ERICSON

IK SÄVEHOF–H65 HÖÖR 38–25 (18–11)

Målskyttar, IK Sävehof: Laura Jensen 8, Frida Rosell 8, Mathilda Lundström 8, Trine Wacker Mortensen 5, Jamina Roberts 4, Nina Koppang, Elin Heikka, Tamara Haggerty, Ida Sembe, Stella Huselius.

Målskyttar, H65 Höör: Malin Sandberg 6, Johanna Östblom 4, Alma Skretting 3, Amelia Lundbäck 3, Emma Rask 2, Victoria Larsson 2, Filippa Nyman 2, Emma Nuhanovic, Anna Olsson, Binto Linnér.

TREDJE OMGÅNGEN

Ons, 19.00: IK Sävehof–H65 Höör 38–25
Fre, 19.00: Skövde HF–BK Heid
Lör, 14.00: Skara HF–VästeråsIrsta HF
Lör, 14.30: Skuru IK–Lugi HF
Mån, 19.00: Önnereds HK–Kärra HF
Tis, 19.00: Kristianstad HK–Kungälvs HK

Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån