Speciell hemmapremiär för Victoria Larsson

H65 Höör välkomnar Önnereds HK till sin hemmapremiär på lördagen. Och vänstersexan Victoria Larsson välkomnar sin före detta lagkamrat och barndomsvän Evelina Källhage tillbaka till Sporthallen i Höör.

– Vi växte upp tillsammans och följdes åt i alla år, säger Victoria Larsson som kommer möta Evelina på sin kant.

H65 HÖÖR–ÖNNEREDS HK
LÖRDAG 25 SEPTEMBER 15.45
SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

Under lördagen avslutas SHE:s andra omgång med mötet mellan regerande silvermedaljörerna H65 Höör och Önnereds HK. För H65:s vänstersexa Victoria Larsson blir det en speciell match.

Dels ställs hon mot sin moderklubb. Men även sin barndomskamrat och nära vän Evelina Källhage som under sommaren har bytt H65 Höör mot Önnered. Eftersom Källhage är högersexa kommer de dessutom springa på samma kant.

– Vi har koll på varandra, skrattar Larsson när hon får frågan om hur det kommer vara att möta Evelina på lördag.

Kan du likt Evelina tänka dig en flytt hem till Önnered?

– Ja, absolut. Kanske inte de närmaste åren men visst ligger Önnered varmt om hjärtat. Det är där mina föräldrar bor och jag har många av mina vänner där, berättar Larsson som också spenderar somrarna i ÖHK-land.

– Jag känner till dem flesta i Önnered. Lovisa Ekberg, som tyvärr är skadad just nu, är också en av mina nära vänner. Sen spelar min lillebror Lukas där också. Men jag och Evelina växte upp tillsammans och följdes åt i alla år. När hon gick till H65 kom jag två år senare.

För H65 Höör blev premiären borta mot Skövde HF förra veckan en besvikelse. Lagen spelade lika och sett till matchbilden var H65 tämligen nöjda med resultatet. Men Victoria Larsson tycker att sitt lag bjöd på alldeles för många tekniska fel.

– Ja, så är det. Vi hade stora problem den matchen. Jag tror Ola (Månsson, huvudtränare) sa att vi hade 17 tekniska fel i första halvlek. Vi behöver verkligen skärpa till oss kommande matcher om vi ska ta poäng.

Är det det här vi kan förvänta oss från Höör i år?

– Nej, det hoppas jag inte. Vi kommer få det tufft mot topplagen men Skövde är ett lag vi ska vinna mot. Men ett nytt lag kommer alltid ta lite tid innan det stämmer, fortsätter Larsson som tror att Önnered blir en tuffare uppgift än Skövde.

– Ja, de har värvat bra i sommar. Vi har en tendens att spela jämnt med Önnered. Jag tror det kommer avgöras sista minuterna.

Många tror att ni kommer få kämpa hårdare för era poäng i år. Delar du den åsikten?

– Ja, så är det. Men jag har sett fram emot att varje match betyder något. Vi kommer få kämpa för att komma till slutspel vilket är inspirerande. Sen ska vi vara som bäst i slutspelet. Förhoppningsvis kommer vi högt upp i tabellen.

OLOF THYRELIUS ERICSON

H65 Höör 2021/22

MV: Irma Schjött, Gry Bergdahl, Jannike Wiberg
V6: Victoria Larsson, Emma Rask
M6: Alma Skretting, Michaela Fransson, Filippa Nyman
H6: Ida Gullberg, Johanna Östblom, Vera Gidebratt
V9: Binto Linnér, Anna Olsson, Isabelle Andersson
M9: Amelia Lunbäck, Emma Nuhanovic, Tilda Winberg, Emma Jönsson
H9: Malin Sandberg, Linnea Pripp

Foto: Bildbyrån