Sofia Hvenfelt: ”Smådetaljer som skiljde”

H65 Höör föll på målsnöret mot Sävehof i den andra semifinalen. Sofia Hvenfelt pekar på små marginaler men efterlyser samtidigt ett stadigare försvarsspel och mer kontringar till tredje semifinalen mellan fjolårets SM-finalister. 
– Vi är sjukt revanschsugna, berättar Hvenfelt
.

Sävehof kvitterade semifinalserien med H65 Höör i onsdags efter en knapp hemmaseger med siffrorna 24–22. Avgörandet kom med drygt tjugo sekunder kvar att spela, då Amelia Lundbäck sköt in slutresultatet.

– Det var en jämn match hela vägen. Sävehof gjorde det lite bättre i slutet när det avgörs. Vi är väldigt inlästa på varandra, det är så här det kommer se ut framöver, berättar Höörs Sofia Hvenfelt. 

Kan du utveckla vad som fällde avgörandet till Sävehofs fördel?

– De lyckas göra några viktiga mål samtidigt som de stänger till bakåt. Det var smådetajler som skiljde. De ledde matchen när det var slut. 

Det var stundtals tufft spel i Partille och massvis av känslor. Vad säger du om stämningen på plan?

– De är ju slutspel så det klart att det blir heta känslor. Det kommer nog fortsätta vara så när båda lagen brinner för att vinna. Det är så det ska vara tycker jag. 
Landslagsmeriterade Sofia Hvenfelt gör sitt tredje slutspel för H65 och sitt fjärde totalt.

Hittills i slutspelet har hon stått för tolv mål framåt och kopiöst mängder slit bakåt. 

– Jag tycker det har gått bra för mig det här slutspelet. Men jag tycker att jag kan bidra mer bakåt, förhoppningsvis går det bättre på söndag. 

Vilka delar i spelet behöver ni förbättra?

– Vi har pratat om att stå tätare bakåt och kontra lite mer. Vi vet att vi är bra på det och det lyckades vi med i första matchen mot Sävehof. 

Vad är viktigast i slutspelsmatcher när man känner till varandra och är pålästa?

– Det är väl att våga tro på det man själv är bra på. Man möter varandra i många timmar så det är bara att fortsätta trycka. Sen handlar det också om att kunna gå vidare. Vi har släppt den förra matchen och är redo för ny kamp på söndag. 

Hur revanschsugna är ni på Sävehof?

– Vi är sjukt revanschsugna. När vi åkte hem från Partille önskade att vi kunde spela dagen därpå. Det ska bli kul att spela. Det är skönt när matcherna duggar så tätt, avslutar en laddad Hvenfelt. 

OLOF ERICSON

Inbördes skytteliga i semifinalen H65 Höör – Sävehof

  1. H65: Mikaela Mässing, 17
  2. IKS: Emma Fernis, 9
  3. IKS: Elin Hallagård, 8
  4. H65: Evelina Källhage, Sofia Hvenfelt, Ida Gullberg. IKS: Johanna Ahlm, 7

H65 HÖÖR–IK SÄVEHOF 1-1

19 apri: H65 Höör–IK Sävehof, 32-21
24 april, 19.00: IK Sävehof–H65 Höör, 24-22
28 april, 16.00: H65 Höör–IK Sävehof
Ev 2 maj, 18.30: IK Sävehof–H65 Höör
Ev 6 maj, 19.00: H65 Höör–IK Sävehof