Alexandra Bjärrenholt: ”Tuffare än vad många tror”

I senaste mötet med Lugi förlorade Skuru sin första match åtta månader. Alexandra Bjärrenholt berättar hur laget ska studsa tillbaka och återuppta jakten på ett efterlängtat SM-guld. 

SKURU IK-LUGI HF • SÖNDAG 28 APRIL 17.30 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

I semifinal två sprack Skurus långa segersvit. Seriesegrarna hade inte förlorat sedan 12 september ( i premiären mot H65 Höör) men i bortamötet med Lugi förlorade Nackalaget med 25–32. Därmed börjar Skuru om på noll igen efter 25 raka segrar i SHE och slutspelet.

– Lugi är bra på hemmaplan. Även om vi vann båda matcherna mot dem i serien så var det jämnt. De har ett bra försvarsspel med skickliga spelare framåt. Det här är en tuffare match än vad många tror även om vi haft en bra svit. Sjävklart ska vi göra det bättre i kommande matcher, allt ligger på oss själva, säger Alexandra Bjärrenholt.

Vad tyckte du om er insats senast?

– Vi kom in dåligt i matchen. Försvaret satt inte som det skulle och det rann iväg lite. Vi blev lite stressade när vi inte kom närmare och inte fick lika mycket kontringar att gå på. Det var en dålig försvarsinsats helt enkelt. 

Skuru hade inte förlorat sedan september. Hur kändes det att förlora för första gången på länge?

– Det var en liten ovan känsla. Nej, men det var tråkigt när det var en såpass viktig match. Men det är bäst av fem matcher och vi får sikta på att dra igång en ny segertrend. 

Alexandra Bjärrenholt är mitt inne i en stark säsong. Högernian var med i toppen av grundseriens skytteliga och gjorde överlägset flest assist (95) i SHE. I mars togs 26-åringen dessutom ut i landslagets matcher mot Ryssland. 

– Det är klart att man är nöjd. Det är alltid kul när det går bra för mig och laget, men det finns alltid saker att jobba på för att bli bättre. Att få chansen i landslaget var jättekul och ett kvitt på att man gjort det bra under en längre tid. Det är kul att få inspiration och spela med andra spelare. 

Innan Alexandra Bjärrenholt kom till Skuru hade laget förlorat tre raka SM-finaler mot Sävehof. I Nackalaget spelar hon nu semifinal för tredje säsongen i rad. Klubben har inte vunnit SM-guld sedan 2005 och drivet att bli svenska mästare är stort. 

– Det har varit säsongens stora mål och något vi jobbar hela tiden för att nå. SM-guldet betyder allt för oss nu när det verkligen gäller. Vi har gett oss själva alla förutsättningar för att stå som vinnare. Det gäller att att prestera på topp i varje match. Jobbet ska göras och då finns det en bra chans. 

Under söndagen spelas den tredje semifinalen mot Lugi. Skuru har hemmaplansfördel och siktar på att ta ledningen med 2–1 i matcher. 

– Det ska bli jättekul att spela igen. Jag hade helst velat spela redan igår. Vi ska visa vilka som är bättre och vara oss själva. Att sätta försvaret och få igång vårt kontringsspel. Jag ser fram emot att spela så snabbt som möjligt. 

Bjärrenholt är nyckelspelare i Skuru. I Lugi har en gammal lagkamrat från VästeråsIrsta också en stor roll. Hannah Flodman gjorde 13 mål i senaste matchen och har, liksom Bjärrenholt, stått för en stark säsong. 

– Det är jättekul att hon gjort stora framsteg. När vi spelade tillsammans var hon den lilla junioren som precis börjat spelas på seniornivå. Man såg redan då vilka kvaliteter hon hade. Hon är en rolig spelare att möta. 

MARCUS HEED

Alexandra Bjärrenholts säsong

Antal mål i SHE: 118
Antal assist i SHE: 95
MEP-poäng i SHE: 77,5

Antal mål i slutspelet: 15
Antal assist i slutspelet: 16
MEP-poäng i slutspelet: 8,88

SKURU IK–LUGI HF 1–0

18 april: Skuru IK–Lugi HF, 28–19
24 april: Lugi HF–Skuru IK, 32–25
28 april, 17.30: Skuru IK–Lugi HF
1 maj, 17.30: Lugi HF–Skuru IK
Ev 6 maj, 19.00: Skuru IK–Lugi HF