Scheuer Larsson: ”Superkul att få det förtroendet”

Skuru IK tog sig tämligen enkelt förbi Kungälv i kvartsfinal och ställs nu mot Lugi i semifinal. Ett av namnen i damlandslagets talangprojekt, Hannah Scheuer Larsson, vet vad som blir viktigast på torsdagskvällen. 
– Det gäller att vi går in med rätt inställning från början, berättar högersexan. 

skuru ik-lugi hf • torsdag 18 april 17.30 • sänds även på she play

Precis som guldkonkurrenterna H65 Höör och IK Sävehof tog sig Skuru till semifinal efter tre raka vinster. Kvartsfinalsmotståndarna Kungälvs HK hade inte mycket att säga till om vilket slutsiffror som 35–20 och 31–14 vittnar om. 

– Vi hade en liten trög start mot Kungälv i första matchen. Men sedan körde vi bara vårt spel med fint målvakt- och kontringsspel. Det ska vi fortsätta med mot Lugi, berättar 21-åriga Hannah Scheuer Larsson. 

Scheuer Larsson gör sin tredje säsong i elitsammanhang och är från grunden fostrad i Skogås HK från Huddinge. Totalt gjorde hon 46 mål på 17 matcher i grundserien. 

Räknar du med en tuffare kamp mot Lugi?

– Absolut. De har ju likt oss tagit sig till semifinal. Det tror jag verkligen.

Ni besegrade dem både hemma och borta i grundserien. Vad säger du om ert semifinalsmotstånd?

– De är starka på hemmaplan. Vi hade svårt mot dem där. De har ett bra försvar- och skyttespel. Vi får inte gå in och tänka att det här kommer bli lätt. 

Skurus succé i år har inte gått obemärkt förbi. Nackalaget har sedan premiärförlusten mot Höör vunnit 24 raka matcher och är möjligtvis den allra största guldkandidaten. 

Vad ligger bakom er otroliga vinstsvit?

– Jag skulle nog säga den bredden vi har i truppen. Det säger sig självt när vi har både ettan och tvåan i målvaktsligan samt assistdrottningen Alexandra Bjärrenholt i laget. 

Ni har haft en veckas extra vila till skillnad från Lugi. Kan ni dra någon nytta av det?

– Det skulle jag nog säga. Lugi har en tunnare trupp jämfört med oss. Lyckas vi vinna springmatchen ska det nog vara till vår fördel. 

I somras gjorde Erik Larholms U20-landslag sitt sista mästerskap. Världsmästerskapet i Ungern tog slut för svensk del i åttondelsfinalen då Nederländerna blev ett nummer för stort. För Scheuer Larsson har inte landslagskarriären tagit paus där dock. Istället har hon medverkat i Henrik Signells talangprojekt i samband med A-landslagets samlingar. 

Hur har det känts att vara med där?

– Det är superkul att få det förtroendet efter spel i U-landslagen. Det är några extra ögon som kollar på en och ger en feedback. 

Vad har du fokuserat på under samlingarna?

– Vi är ju där för att utvecklas. Vi tränar på några detajler som man inte har tid med i sitt klubblag. I mitt fall blir det mycket kantdetaljer. Jag får också hjälp runtomkring, som fysträning eller samtal med psykologer exempelvis. Det är lite extra saker som man inte har i klubblaget. 

Är det extra roligt att ni är fler från Skuru med?

– Absolut, det är skönt att ha dem som en trygghet. Det är dessutom positivt för Skuru att de har så många unga talanger. 

OLOF ERICSON

Senaste talangsamlingen i Norrköping

Josefine Hultberg-Dahlgren, Spårvägens HF (klar för VästeråsIrsta nästa säsong)
Malin Sandberg, Önnereds HK (klar för H65 Höör)
Irma Schjött, VästeråsIrsta (klar för H65 Höör)
Nina Dano, IK Sävehof
Amanda Sjöstrand Hallman, Kungälvs HK
Cornelia Dahlström, Skuru IK
Isabelle Andersson, Skuru IK (klar för H65 Höör)
Rebecca Nilsson, Skuru IK
Hannah Scheuer Larsson, Skuru IK

SKURU IK–LUGI HF 0–0

18 april, 17.30: Skuru IK–Lugi HF
24 april, 19.00: Lugi HF–Skuru IK
28 april, 17.30: Skuru IK–Lugi HF
Ev 1 maj, 17.30: Lugi HF–Skuru IK
Ev 6 maj, 19.00: Skuru IK–Lugi HF

Foto: Bildbyrån