Moa Nilsson: ”Skulle ge laget mer energi”

Hur mår ett lag utan poäng efter tolv omgångar? Den frågan ställde vi till Moa Nilsson i Boden Handboll inför lördagens hemmamatch mot Kungälvs HK.
– Det går inte att förneka hur tabellen ser ut. Det tråkiga svaret är att vi tar match för match, svarar 23-åringen.

BODEN HANDBOLL IF–KUNGÄLVS HK
LÖRDAG 9 JANUARI 18.30
SÄNDS PÅ CMORE

Boden Handboll har haft en tuff säsong hittills. Med idel förluster ligger de sist i SHE-tabellen. Senast föll de på hemmaplan mot VästeråsIrsta. 12–28 skrevs förlustsiffrorna.

– Det var deras sju mot sex som straffade oss. Man kan inte jaga ett lag i hur många minuter som helst. Det tar alldeles för mycket energi. Men i sex mot sex hade de lite problem mot vårt försvar, kommenterar Moa Nilsson som fortsätter:

– Men det går inte att förneka hur tabellen ser ut. Det tråkiga svaret är att vi tar match för match. Vi kan inte göra så mycket annat.

Under säsongen har Nilsson gjort 38 mål vilket gör henne tvåa i den interna skytteligan. Endast danskan Laura Eggert har hittat nätmaskorna fler gånger för Boden.

På lördag ställs Boden mot Kungälv som gör den långa resan till ett minusgradigt Norrland. Nilsson betonar vikten av två poäng.

– Det skulle betyda väldigt mycket. Glädje är fel ord, men det skulle ge laget mer energi.

Känner ni någon press inför matchen?

– Nej, det tycker jag inte. Det är nog mer press på våra motståndare som möter ett lag utan poäng.

Vad ger du er för chanser att klättra i tabellen och undvika degradering?

– Det sista vi kan ge upp är hoppet. Halva serien återstår och det går att ta massor av poäng. Vi ska bara göra det vi sagt att vi ska göra.

Varför har ni så svårt för att vinna matcher?

– Svårt att säga. Ett av problemen sitter mentalt tror jag. Det kan vara jobbigt att gå in i en match med känslan att jaga de andra lagen. Så ska vi inte behöva tänka.

Nyligen förstärkte Boden sin trupp. Fransyskan Nelly Plazanet anslöt efter årsskiftet och ska enligt planerna göra debut mot Kungälv på lördagen. Efter blott två träningar med laget har Nilsson och hennes lagkamrater noterat Plazanets fysiska attribut.

– Hon har en bra längd vilket vi andra kortisar inte har, skrattar Nilsson som har vuxit upp i Boden.

Vilka övriga intryck har du fått av Plazanet på träning?

– Hon har ett bra skott och genombrott. Vi behöver mer spelare och större bredd på nio meter. Så jag tror det är ett bra nyförvärv för oss.

Vad behöver ni se upp med hos Kungälv?

Charité Mumbongo är en stark spelare. Sen har de ett fantastiskt kontringsspel som vi måste vara beredda på. Det ska bli en spännande match.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Bodens interna skytteliga

1. Laura Eggert, 55 mål
2. Moa Nilsson, 38
3. Sara Nordström, 26
4. Lotta Kulju, 22
5. Linnea Öhrnell, 20

Foto: Christoffer Borg Mattisson