Amelia Lundbäck: ”Små detaljer avgör”

Två blytunga poäng står på spel när Skuru IK gästas av H65 Höör på söndagseftermidagen. SHE tog ett kort snack med gästande Amelia Lundbäck inför seriefinalen.
– Vi är självklart jätteladdade. Skuru är ett roligt lag att möta, säger Lundbäck.

SKURU IK–H65 HÖÖR
SÖNDAG 10 JANUARI 15.00
SÄNDS PÅ SPORTKANALEN & CMORE

Tabelltvåan H65 Höör kommer till Nacka på söndagen med vind i seglen. Tre raka segrar efter EM-uppehållet har stärkt leden i H65. Inte minst de dubbla vinsterna mot Önnered.

– Vi var segstartade i hemmamatchen samtidigt som det stämde bra för Önnered. Men tack vare vårt sju mot sex lyckades vi vända i slutet. Det var extremt skönt såklart även om det kändes ganska lugnt, berättar Amelia Lundbäck som fortsätter:

– När vi sen mötte dem på bortaplan kort därefter var det ombytta roller. Vi fick en kanonträff i spelet och Irma (Schjött) var bra i mål. Då kunde vi skaffa oss större marginaler, berättar Lundbäck som gör sin debutsäsong i H65.

Hur trivs du i Skåne?

– Jag trivs bra. Det har verkligen känts bra med laget och alltihop.

Du har fått ta en ganska stor roll under hösten. Hur kul är det?

– Det är såklart jättekul att få det förtroendet. Spelmässigt tar det tid i nya lag att hitta egna lägen. Det är något jag fortsätter att jobba med. Men jag är absolut nöjd med speltiden, menar Lundbäck som ligger tvåa i H65:s interna skytteliga med 48 kassar.

Hur vill du beskriva Ola Månsson som tränare?

– Han är full av känslor. Han gör träningarna jätteroliga och lämnar stort utrymme till oss på banan. Vi har stor kreativ frihet framåt vilket jag saknade innan. Vi behöver utveckla anfallsspelet ännu mer, men det är jätteroligt med den kreativa friheten.

Medan Höör har vunnit samtliga matcher efter uppehållet förlorade Skuru hemma mot Skara. Det gör att båda lagen står på 22 poäng var inför söndagens seriefinal.

– Alla poäng är superviktiga. Vi är självklart jätteladdade. Skuru är ett roligt lag att möta. Jag tror att små detaljer avgör åter igen. Vi behöver göra mål på våra chanser, fortsätter Lundbäck.

Vilka är Skurus styrkor som lag?

– De har flera duktiga spelare som vi behöver se upp med. Ulrika Olsson med sitt skytte. De andra går lite mer på genombrott och söker inspel till Vilma Matthijs Holmberg som har varit duktig. Sen är Rebecca Nilsson i mål också bra.

Skurus 5-1-försvar har varit en snackis under säsongen. Hur mycket 5-1 har ni nötat på träningar?

– En del. Skuru kör ju ett ganska högt 5-1 med fri roll på centern. Samtidigt har de gått ner lite i de senaste matcherna till 6-0. Vi är beredda på allt möjligt.

Hur är stämningen i truppen i övrigt?

– Bra. Vi är taggade och har haft bra fokus på träningarna. Vi har haft goda förberedelser.

Hur är skade- och sjukdomssituationen hos er?

– Just nu ser det bra ut. Men det är alltid svårt att veta vilka spelare som kommer till spel. Vi har haft många konstiga skador under hösten.

I helgen kastades damernas European League igång. En turnering som H65 Höör gick miste om när de föll mot Fleury Loiret i den sista kvalomgången.

– Den förlusten var jättesur. Vi kom inte upp i nivå.

Vad är det som är så attraktivt med Europacupspel i dina ögon?

– För mig är det det finaste man kan uppleva. Champions League är ju det största. För mig slår det nästan högre än landslag, om man får säga så. Att resa ut i Europa med lagkompisarna man tränar med varje dag är det bästa.

Var det här något du meddelade laget inför Europamatchen?

– Nej, inte laget. Men jag sade till Ola att jag gärna spelar mycket. Men vi får ta nya tag nästa år då vi förhoppningsvis får chansen igen.

Avslutningsvis, vad blir nyckeln till seger på söndag?

– Att hålla nere de tekniska felen. Sen ska vi som sagt göra mål på våra lägen. Det blir små marginaler precis som i det senaste mötet.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Foto: Bildbyrån