Melissa Petrén: ”Alla i laget kan höja sig”

Hetast i slutspelet? Melissa Petrén har gjort 19 mål på två matcher mot Önnered. LUGI:s mittnia tror på en fortsatt jämn kvartsfinalserie.
– Jag skulle inte bli förvånad om det här går till fem matcher, säger LUGI-stjärnan.

LUGI HF-ÖNNEREDS HK • FREDAG 5 APRIL 19.00 • SÄNDS ÄVEN PÅ SHE PLAY

Kampen mellan LUGI och Önnered är hittills den jämnaste bland kvartsfinalerna. Efter två omgångar är det bara detta mötet som står 1–1. LUGI vann första matchen med 34–32 efter ”shoot-out” men förlorade senast i Göteborg med 20–25.

– Första matchen tog vi med oss en krigarvinst, men på bortaplan var det inte många som kom upp i nivå. Då vinner vi inte mot ett lag mot Önnered, de är tillräckligt bra för det. Jag skulle inte bli förvånad om det här går till fem matcher, säger Melissa Petrén.

Vad tycker du om lagets insats i måndags?

– Vi kom till bra lägen, men satte inte dit bollarna samt att deras målvakt spelade bra. Hade vi inte missat de chanserna hade vi förmodligen vunnit. Sedan har vi haft lite problem med Linnéa Säreborn. Det är något vi måste se över till nästa match.

Melissa Petrén har hittills stått för ett starkt slutspel. Efter två matcher hade hon gjort 19 mål, flest av alla spelare i kvartsfinalerna. Hon hade också högst MEP-poäng, 11,9. 

– Jag känner mig pigg. Sammantaget har det känts bra, men det gick väl lite bättre i första mötet. Jag tar ett stort ansvar och ska fortsätta göra det genom att skjuta mycket. 

Totalt sett har 24-åringen från Stockholm också gjort en lysande säsong. Mittnian har varit en av LUGI:s bästa spelare och slutade sexa i SHE:s skytteliga. Petréns 117 mål var dessutom hennes bästa facit i karriären hittills. 

– Framförallt har jag blivit jämnare i mitt spel. Jag känner mig mer trygg i min roll i LUGI och har fått stort förtroende av Dragan Brljevic. Jag vet om att jag måste ta ett stort ansvar, men jag trivs bra med det. Det höjer också mitt självförtroende. Jag har känt mig pigg nästan hela säsongen. Jag var lite skadad i början, men efter några matcher kom jag in i det.

Under fredagen spelas det tredje mötet mellan LUGI och Önnered. Den här gången i Sparbanken Skåne Arena.

– Det ska bli kul att spela hemma igen där vi vet att vi är starka. Alla i laget kan höja sig ett steg till. Om vi gör det kommer vi att vinna, avslutar Melissa Petrén.

Flest mål i slutspelet (två omgångar)

Melissa Petrén, 19
Linnéa Säreborn, 16
Amanda Borgström, 13
Mathilda Lundström, 12
Johanna Forsberg, 11
Carolina Järlstam, 11
Jessica Ehrnbring, 11

LUGI HF-ÖNNEREDS HK (1–1)

28 mars, 19.00: Lugi HF–Önnereds HK, 34-32
1 april, 19.00: Önnereds HK–Lugi HF, 25–20
5 april, 19.00: Lugi HF–Önnereds HK
10 april, 19.00: Önnereds HK–Lugi HF
Ev 14 april, 18.10: Lugi HF–Önnereds HK